Groapa de gunoi de pe terenul lui Olăroiu, mari nemulțumiri în zona rezidențială Ciorogârla

CJ Ilfov vrea să deschidă o stație de reciclare a deșeurilor în Ciorogârla-foto cu titlu de ilustrație
CJ Ilfov vrea să deschidă o stație de reciclare a deșeurilor în Ciorogârla-foto cu titlu de ilustrație

Rezidenții din Ciorogârla, localitate în care s-au dezvoltat mai multe proiecte imobiliare pentru bucureșteni, se tem că autoritățile din Ilfov vor să construiască o groapă de gunoi în zonă. Terenul urmează să fie achiziționat de la antrenorul Cosmin Olăroiu, scrie presa locală. 

Consiliul Județean Ilfov, condus de către liberalul Hubert Thuma, vrea să cumpere de la antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu și soția acestuia două terenuri agricole de 87.000 mp pentru construirea unui sistem de reciclare a gunoiului, scrie lumealiberă.ro. Afacerea l-ar face pe fostul jucător al Naționalei mai bogat cu peste 1 milion de euro. 

Potrivit proiectului, care se află în dezbatere publică pe site-ul oficial, Consiliul Județean Ilfov vrea să cumpere de la familia Olăroiu două terenuri pe care le-a evaluat la 1.390.400 euro (16 euro/mp). Terenurile sunt situate pe raza localității Ciorogârla, în apropierea Autostrăzii A1, pe sensul București-Pitești, cu acces de la nodul rutier situat la km 22-23.La momentul evaluării, cele două terenuri erau considerate „proprietate imobiliară cu destinație agricolă”.

Consiliul Județean vrea să construiască, pe acestea, o stație de reciclare a deșeurilor. Mai exact, proiectul se numește „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov”. Ar urma să fie făcut cu fonduri europene structurale și de investiții prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) și este pregătit cu sprijinul Jaspers – entitatea Comisiei Europene care are atribuții în evaluarea si pregătirea proiectelor de infrastructură.

Potrivit proiectul de hotărâre, viitoarea stație de sortare va fi amplasată în apropiere de depozitul Emag din Ciorogârla, din apropierea Autostrăzii A1 București – Pitești.

Localnicii din Ciorogârla, dar și primarul, se împotrivesc transformării localității într-o viitoare ”Glina”. Ciorogârla a devenit atractivă pentru proiecte imobiliare, după ce mai mulți bucureșteni și-au construit case în zonă, dată fiind ușurința accesului, pe A1, în Capitală. O stație de sortate a deșeurilor amplasată în apropierea localității ar opri dezvoltarea unor noi proiecte, în condițiile în care în Ciorogârla nu sunt activități industriale, nu există un sistem de canalizare sau aducțiuni de apă. Localnicii, care sperau că bucureștenii mutați în comună vor ajuta la urbanizarea localității constată că sunt ”condamnați” să rămână la puțul de apă din curte și chiar să devină groapa de gunoi a Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel