Epidemie de GRIPĂ: Numărul deceselor, în creştere

INSP anunţă că numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 29.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei în ţara noastră a ajuns la 29, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele trei persoane decedate din cauza virusului gripal sunt doi bărbaţi din judeţul Iaşi de 41 şi 35 de ani, ambii având condiţii medicale preexistente şi nefiind vaccinaţi antigripal, şi o femeie de 84 de ani din Bucureşti, având condiţii medicale preexistente.

[citeste si]

Epidemia de gripă a umplut spitalele din țară. Numai în București, Spitalul Clinic „Victor Babeș" și Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș", spitale intrate în carantină din cauza numărului mare de cazuri de gripă, acceptă doar cazurile severe. Aproape 40 de pacienți ajung zilnic într-un spital bucureștean, cu 30% mai mulți decât într-o zi obișnuită.

În țară, vorbim despre mai multe focare. În afară de București, nici în Iași sau Constanța situația nu se prezintă mai bine, iar Spitalul Județean de Urgență Slatina este o altă unitate medicală intrată în carantină. În plus, spitalele au luat măsuri de precauție, accesul vizitatorilor fiind interzis sau limitat pe secțiile spitalelor județene din Arad sau Timișoara din cauza gripei, iar la Cluj, programul de vizită al spitalului a fost redus cu 30 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel