Grindeanu pune politica pe on hold pentru 3 ani

Trei ani de acum încolo trebuie să lăsăm politica deoparte și să ne ocupăm de administrație, este de părere premierul Grindeanu.

Politica trebuie lăsată deoparte timp de trei ani, a afirmat, luni, premierul Sorin Grindeanu, precizând că în această perioadă atenția trebuie îndreptată spre administrație.

„Timp de trei ani de zile de acum încolo, trebuie să lăsăm politica deoparte, să ne ocupăm de administrație. (...) Trebuie să ne ocupăm de lucrurile pentru care ne-au ales oamenii, indiferent că suntem la UDMR, PSD, PNL ș.a.m.d. Și în 2020, dacă am făcut lucruri pentru comunitățile pe care le conducem, sigur vom avea succes și în alegeri”, a declarat Grindeanu, la Adunarea Generală a Asociației Orașelor din România.

[citeste si]

Șeful Executivului a dat exemplu ediția a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), care a fost criticată în Parlament.

„Atât este de prost acest program PNDL 2 că de la 5.000 de proiecte cât ne-am gândit (că vor fi depuse — n.r.) au ajuns la peste 12.000, asta fiindcă lumea n-are 'încredere' în PNDL. (...) Și, de la o sumă enormă de 30 de miliarde, e mai mult decât dublu acum ceea ce s-a depus la Ministerul Dezvoltării. (...) E un program național extrem de important pentru noi și care va încerca să (...) reducă aceste decalaje între sat și oraș”, a spus Grindeanu.

Premierul, despre proiectul Codului administrativ

Premierul a vorbit și despre proiectul Codului administrativ. „E pe final această dezbatere. Va fi trimis spre Parlament”, a precizat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Totodată, prim-ministrul a reiterat că este în pregătire legea proiectelor strategice.

„Dacă vorbim de infrastructură, în ultimii 27 de ani, indiferent de culoarea politică a guvernelor care (...) au condus această țară, pe infrastructură vedem rezultatul. Stăm prost. Dacă privim o hartă a Europei, (...) vedem că parcă suntem o insulă pe tot ceea ce înseamnă culoarele europene, (...) începem să fim ocoliți. (...) O să venim și aici cu acest cadru legal prin care să reducem termenele de implementare a unor proiecte strategice, fie că vorbim de infrastructură, de energie sau de apărare”, a arătat Sorin Grindeanu.

Să reducem „birocrația incredibilă” pentru fondurile europene

Premierul s-a referit și la „birocrația incredibilă” privind proiectele finanțate din fonduri europene.

„Ne facem singuri viața amară. (...) Sunt lucruri care nu sunt cerute de Comisia Europeană, sunt lucruri cerute de noi, în țară, de diverse instituții. Am avut o discuție (...) cu doamna vicepremier (Sevil Shhaideh — n.r.), cu doamna comisar european Corina Crețu. (...) Nimeni nu cere la Comisia Europeană această birocrație incredibilă pe care o avem”, a punctat Grindeanu.

Șeful Executivului a dat exemplu și autostrada Lugoj - Deva. „N-avem urși în Timiș. (...) Un lot de autostradă între Lugoj și Deva și-a dublat costurile datorită unor cereri făcute de Guvernul României, undeva prin 2009 - 2010, către Comisia Europeană, (...) ca să existe acele tuneluri prin care să treacă urșii. (...) Fără acel tunel, lotul respectiv costa 108 milioane, (...) cu tot cu tunel 220”, a explicat Grindeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel