Grindeanu, preşedinte ANCOM. Turcan, mesaj ferm în Parlament

Marţi, 7 noiembrie, Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit pentru a-l numi pe fostul premier Sorin Grindeanu în funcţia de preşedinte al ANCOM. Raluca Turcan a avut o reacţie fermă.

"PNL va vota împotriva acestei candidaturi din motive de analiză politică, dar şi pentru că nu ne putem bate joc de o piaţă atât de importantă, de consumatorii români. Nu putem fi parte la subordonarea acestei instituţii atât de importante de către alianţa de guvernare", a spus Raluca Turcan.

De asemenea, a făcut un "mic remember" privind desemnarea preşedintelui ANCOM. "Odată câştigate alegerile - un vot majoritar - de către coaliţia de guvernare PSD - ALDE, prima măsură a fost Ordonanţa 13. Următoarele măsuri au fost scoaterea preşedintelui din procedura de numire a preşedintelui ANCOM şi a conducerii acestei instituţii şi trecerea acesteia în subordinea primului-ministru, astfel încât primul-ministru este astăzi pe legea votată de PSD - ALDE persoana şi instituţia care propune conducerea ANCOM", a spus Raluca Turcan.

A amintit că iniţial a fost propus şi votat de majoritatea parlamentară pentru conducerea ANCOM Adrian Diţă. "După ce şi-a dat demisia domnul Diţă, astăzi suntem chemaţi să-l votam pe domnul Grindeanu în funcţia de preşedinte al ANCOM. Ciudat, dacă n-ar fi vorba despre România şi despre o instituţie importantă. (...) Cum puteţi garanta românilor că domnul Sorin Grindeanu va performa în fruntea unei instituţii atât de importante?", a mai spus deputata PNL. 

[citeste si]

Amintim că fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat pe 24 octombrie, cu 15 voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP), de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

VEZI ŞI Provocare pentru Ponta, în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel