Grindeanu: Ne interesează să ne păstrăm la deficit 3%

Deficitul va fi păstrat la 3% sau la sub 3%, a afirmat duminică premierul Sorin Grindeanu care a precizat că este interesat şi de respectarea angajamentelor luate de România ca stat membru al NATO.

'Nu sunt date pe care le-am făcut noi, la PSD, ci sunt date la zi, (...) sunt date furnizate de către Comisia Naţională de Prognoză. Pornind de la aceste date avem venituri şi avem cheltuieli. Ne mai interesează ceva, să ne păstrăm la deficit 3% sau sub 3%. Ne mai interesează ceva şi de acolo am pornit (...) construcţia bugetului. Angajamentele pe care noi ni le-am luat ca şi ţară membră NATO trebuie să le respectăm. Şi anume 2% din PIB trebuie să meargă către Armată', a spus Sorin Grindeanu la România TV.

Prim-ministrul a mai menţionat că respectarea angajamentelor 'sunt lucruri care nu vor fi negociate', România dând astfel dovadă de seriozitate în faţa partenerilor săi.

'Astea sunt lucruri pe care nu le negociem şi n-o să le negociem. Sunt lucruri la care noi, ca ţară, dincolo de cine conduce Guvernul, dincolo de cine e preşedinte sau ministru al Finanţelor, trebuie să le respectăm. Aşa dovedim seriozitate şi suntem priviţi ca şi parteneri serioşi. Dacă ne schimbăm de la o lună la alta sau de la un Guvern la altul, atunci nu o să fim respectaţi', a declarat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel