Grindeanu la întâlnirea cu reprezentanţii KazMunayGas: Suntem foarte deschişi la investiţii în România

Premierul Sorin Grindeanu a reafirmat deschiderea Guvernului faţă de investiţiile străine, cu prilejul unei întâlniri pe care a avut-o luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazahstan - KazMunayGas.

La întâlnire de la Palatul Victoria  au participat şi reprezentanţi ai subsidiarei companiei - KazMunayGas International şi ai China Energy Company Ltd. (CEFC), viitorul acţionar principal al KazMunayGas International.

"Suntem foarte deschişi la tot ceea ce înseamnă investiţii în România, am demonstrat deja asta prin măsurile luate şi vă pot asigura că vom avea aceeaşi deschidere şi în viitor", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

La rândul lor, reprezentanţii investitorilor din Kazahstan şi China au apreciat abordarea pozitivă a Guvernului României şi au exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării în mai multe domenii, inclusiv cel al energiei, infrastructurii, dar şi cel financiar şi bancar, se arată în comunicatul citat.

Citește și: KMG NC și CEFC, acord istoric. România, într-un business uriaș

Conform acestuia, reprezentanţii KazMunayGas International au prezentat planurile de dezvoltare a companiei în ţara noastră şi în regiune.

Deţinut integral de KazMunayGas, KazMunayGas International este prezent în 11 ţări şi deţine rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare unitate de profil din România) şi Vega Ploieşti (cea mai veche rafinărie în funcţiune), dar şi reţele de distribuţie de carburanţi (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franţa şi Spania, se mai arată în comunicat. 

KMG International a încheiat acordul între Compania Națională KazMunayGas Kazahstan și CEFC (China Energy Company Limited) care atestă angajamentul de a efectua tranzacția de cumpărare a 51% din acțiunile KMGI, precum și semnarea unui set de documente, confirmând astfel parteneriatul solid dintre cele două companii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel