Grindeanu, despre demisia lui Florin Iordache

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că o decizie referitoare la ministrul Justiției, Florin Iordache, va fi luată miercuri seară sau joi, după adoptarea în Parlament a bugetului de stat pe 2017 și după dezbaterea moțiunii de cenzură inițiate de PNL și USR.

"Am spus că o să treacă cele două zile în care se discută — în prima bugetul, în cea de a doua moțiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moțiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara — joi să ia decizia sau să iau decizia", a precizat Grindeanu, luni, la Parlament, întrebat dacă a luat vreo decizie legat de ministrul Justiției.

El a confirmat că demisia ministrului Justiției este o variantă și a completat — "sau demiterea".

Fiind întrebat dacă există varianta înlocuirii din funcție a lui Iordache, premierul a spus: "Acum, în următoarele două zile, nu, dar, după aceste două zile și după aceste etape pe care trebuie să le trecem în Parlament, sigur". El confirmat că așteaptă demisia ministrului Justiției și a completat: "sau demiterea", scrie Agerpres.

"Sigur, etape democratice, s-ar putea să fie înlocuit tot Guvernul dacă trece cumva moțiunea de cenzură", a spus Grindeanu.

Întrebat de ce nu ia o decizie în privința lui Iordache înaintea de dezbaterea și votul din Parlament asupra moțiunii de cenzură, premierul a afirmat că ministrul Justiției trebuie să fie și el prezent la moțiune.

"V-am spus, la Ministerul Justiției este și o situație aparte. Sunt posturile de secretar de stat libere. De asemenea, dacă ar pleca ministrul, s-ar vacanta aproape toate funcțiile de conducere din cadrul ministerului. Mi se pare normal, lucrând la buget domnul ministru Iordache, la bugetul Ministerului Justiției, să stea inclusiv mâine pentru vot, pentru tot ceea ce înseamnă amendamente, pentru toate aceste lucruri. Și, bineînțeles, mi se pare normal inclusiv la moțiunea de cenzură, fiind unul din actorii evenimentelor din ultimele zile sau săptămâni", a declarat Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel