Grindeanu, declarații cu privire la bugetul Apărării

„Guvernul vrea ca banii alocaţi pentru Apărare să fie cheltuiţi pentru revitalizarea industriei naţionale de profil”, a declarat premierul Grindeanu.
 
 


Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Guvernul este interesat ca banii alocaţi în 2017 pentru bugetul Apărării, 2% din PIB, să fie cheltuiţi, în primul rând, pentru revitalizarea industriei naţionale de Apărare. 

„Aşa cum ştiţi, pe bugetul anului 2017 noi am prevăzut acel 2% din PIB pentru Apărare, iar modul în care vor fi cheltuiţi aceşti bani pe noi ne interesează să-i cheltuim, în primul rând, ajutând industria naţională de apărare şi încercând să o impulsionăm, s-o revitalizăm acolo unde putem să facem lucrul acesta”, a declarat Sorin Grindeanu, vineri, într-o conferinţă de presă la finalul vizitei de lucru pe care a făcut-o la sediul producătorului de electrocasnice Arctic Găeşti, informează Agerpres. 

Premierul a subliniat că una din ramurile industriale importante în judeţul Dâmboviţa este industria de apărare. 

„Aceşti bani (bugetul alocat Apărării - n.r.) nu sunt puţini, sunt foarte mulţi. E primul Guvern de după aderarea ţării noastre la NATO care are prevăzut în buget, alocă 2% pentru Apărare. Vă spuneam, extrem de important pentru noi ca aceşti bani să fie cheltuiţi, să fie reinvestiţi în industria naţională de apărare”, a declarat Grindeanu. 

Turismul județului Dâmbovița

Premierul a menţionat şi potenţialul turistic al judeţului Dâmboviţa, cu precădere în zona convergentă arealului Padina-Peştera. 

„Cred că trebuie o discuţie serioasă ca acea zonă să fie prinsă şi vă rog să discutaţi cu domnul ministru Dobre, o să discut şi eu, în Masterplanul pe Turism. E o zonă care merită, mai ales că autorităţile locale au investit în acea zonă”, a mai declarat Grindeanu. 

La conferinţa de presă au fost prezenţi miniştrii Economiei şi Fondurilor Europene, Mihai Tudose şi Rovana Plumb, precum şi fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu. 

Pe agenda vizitei premierului mai figurează o vizită la Arhiepiscopia Târgoviştei, urmând ca la Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte Sorin Grindeanu să aibă o întâlnire de lucru cu prefectul, cu şefii serviciilor publice deconcentrate, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, primari, reprezentanţi ai unor companii importante din judeţ. 

După-amiază, şeful Executivului are programate discuţii cu sindicalişti şi conducerile societăţilor Automecanica Moreni şi Uzina Mecanică Mija. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel