Grindeanu, cerere către ministrul Justiției: Să găsească procedura rapidă

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Grindeanu i-a cerut ministrului Justiției să găsească „procedura rapidă” pentru punerea în acord a Codului penal și a Codului de procedură penală cu recenta decizie a Curții Constituționale a României, privind pragul în cazul abuzului în serviciu.

„A avut loc o dezbatere la nivel național în ultimele luni, avem și o decizie a Curții Constituționale dată în urmă cu câteva zile de care trebuie să ținem cont. Eu vă rog să vedeți care este procedura rapidă prin care ținem cont și de această decizie a Curții Constituționale, care este obligatorie (...) și care trebuie pusă în acord cu Codul de procedură penală și cu Codul penal. De aceea, (...) am decis să retragem astăzi de pe ordinea de zi proiectul inițial, care nu ținea cont de această decizie a Curții Constituționale, să așteptăm publicarea acestei decizii și după aceea, printr-un proces transparent, cât se poate de larg, să venim cu următorul proiect", a declarat Grindeanu, scrie Agerpres.


Joi, la Paris, premierul Sorin Grindeanu a precizat că decizia CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu va fi transpusă printr-un proiect de lege, care va primi avizul Guvernului și va fi transmis apoi Parlamentului.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel