Grindeanu, apel la miniștri

„Am făcut apel la miniştri ca strategia de descentralizare să fie adoptată până la şedinţa de guvern de miercuri”, a spus Grindeanu vineri. 
 
 
Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, la Timişoara, că strategia de descentralizare este pe site-ul Ministerului Dezvoltării şi că a făcut apel la miniştri ca până la şedinţa de guvern de miercuri aceasta să fie adoptată. 

„Strategia de descentralizare este pe site-ul Ministerului Dezvoltării şi a fost trimisă spre avizare hotărârea de guvern cu anexe. Este pasul premergător descentralizării (...), pentru că această strategie lipsea până acum. Am făcut un apel inclusiv joi, la întâlnirea cu miniştrii, ca până miercuri, la şedinţa de guvern, cu toate observaţiile şi studiată foarte bine, să fie adoptată”, a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres. 

Şeful Guvernului a subliniat că descentralizare înseamnă forţă mai mare către autorităţile locale, dar totodată şi responsabilitate mai mare. Potrivit acestuia, lucrurile nu trebuie privite doar dintr-un anumit punct de vedere, ci din ambele, astfel încât şi responsabilitatea pe care autorităţile publice locale o preiau în momentul în care preiau din responsabilităţile centrale „să fie pe măsură şi să-şi dea concursul în acest proces”. 

[citeste si]

„Altfel, nu rezolvăm nimic, se dau nişte lucruri, se transferă nişte instituţii, nişte responsabilităţi, iar cei care trebuie să le preia nu sunt pregătiţi şi nu ştiu ce să facă. Tot acest proces trebuie să fie de ambele părţi. Eu afirm dorinţa Guvernului, săptămâna viitoare făcând primul pas de a face acest proces, de a-l duce la îndeplinire”, a afirmat Grindeanu. 

El a punctat că aproape toate guvernele de după Revoluţie au vorbit despre descentralizare, dar s-a făcut prea puţin, iar săptămâna viitoare va fi un prim pas, „acea verigă de început pe care ne-a cerut-o Comisia Europeană”, strategia pe descentralizare, care va trebuie să fie adoptată în guvern. 

„Cred că suntem sătui de vorbe, lumea aşteaptă fapte concrete”, a conchis Grindeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel