Grevă Lufthansa. Zboruri anulate

Câteva zeci de zboruri ale Lufthansa au fost anulate, joi, din cauza grevei piloţilor companiei aeriene germane, cea de-a 11-a din aprilie, care de această dată vizează cursele de lung curier şi cele de marfă.

În total, peste 40 de zboruri intercontinentale, în principal către sau dinspre Statele Unite şi Asia, sunt anulate pe aeroporturile din Frankfurt (vest), Munchen (sud) şi Düsseldorf (vest). Lista cu aceste zboruri poate fi consultată pe site-ul de Internet al companiei www.lufthansa.com.

Filiala Germanwings şi zborurile pe distanţă medie nu sunt în schimb afectate de această grevă care a început la ora locală 03.00 (04.00 ora României) şi ar urma să se încheie la 23.59 (00.59 ora României).

În ceea ce priveşte activitatea de transport de mărfuri a Lufthansa Cargo, compania afirmă pe site-ul său de Internet că poate menţine "aproape toate" zborurile, deşi în unele cazuri s-ar putea înregistra decalaje de câteva ore.

De mai multe luni, sindicatul piloţilor Cockpit se opune proiectului conducerii de a reveni asupra posibilităţii actuale a piloţilor de pensionare anticipată la 55 de ani cu 60 la sută din salariu.

Contestaţia a luat amploare recent, greva actuală fiind a doua din această săptămână, după o încetare a activităţii de 36 de ore luni şi marţi, care a condus la anularea a peste o mie de zboruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel