Grevă în Franța. Pierderi uriașe

Protestul angajaţilor companiei naţionale de căi ferate din Franţa (SNCF) duce la pierderi însemnate. 

Angajaţii SNCF protestează faţă de planurile Guvernului francez de a reforma compania națională de căi ferate. Greva a condus la pierderi evaluate la 790 de milioane de euro, conform unui document intern consultat de AFP.

Sindicatele de la SNCF protestează faţă de eliminarea statutului special, deschiderea pieţei de transport feroviar în faţa concurenţei, precum şi faţă de transformarea companiei în societate anonimă, proces care, în opinia lor, deschide calea pentru privatizare, lucru negat de Guvernul de la Paris.

Parlamentul a aprobat în iunie planul de reformare, după 37 de zile de grevă - cea mai lungă mişcare de protest de la SNCF din ultimele trei decenii - care i-a afectat semnificativ pe cei 4,5 milioane de pasageri zilnici ai reţelei feroviare franceze.

Fiecare zi de grevă, 21 de milioane de euro

Pierderea corespunde unei sume de aproximativ 21 de milioane de euro pentru fiecare zi de grevă şi va afecta semnificativ câştigul companiei, care, anul trecut, a raportat un profit net de 679 de milioane de euro. Costurile includ pierderile de pe urma vânzării biletelor, rambursările şi alte cheltuieli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel