Greşeli pe care proprietarii de câinii le fac frecvent

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Îngrijirea câinelui poate fi uneori o răspundere mult prea mare pentru unii. Iată câteva greşeli pe care mulţi iubitori de animale le fac fără să vrea sau fără să ştie.

Ca stăpân ai și responsabilități și, uneori, faci lucruri pe care n-ar trebui să le faci, deși le faci cu cele mai bune intenții.

Îi dai din mâncarea ta sau exagerezi cu gustările

Cedezi privirilor lui rugătoare şi-i dai din farfuria ta? Acest lucru nu numai că creează un obicei prost, dar rişti şi să-l hrăneşti cu ceva ce nu ar trebui să mănânce. Nu este indicat nici să-i oferi constant tot felul de gustări. Bazându-te prea mult pe acestea, câinele tău va ajunge să răspundă doar la recompense alimentare și la nimic altceva.

Îl hrăneşti peste măsură

Dacă folosești mâncarea ca pe o modalitate de a oferi câinelui afecţiune, acest obicei poate avea consecințe negative. Există și alte moduri de a-ți arăta iubirea pentru câinele tău și de a-l împiedica să devină supraponderal.

Uiţi de el în maşina încinsă

Cum temperatura din interiorul mașinii poate crește rapid chiar și în numai câteva minute, trebuie să ai mare grijă să nu-l laşi acolo când te abaţi pe la un magazin, cu gândul că te vei întoarce repede. Căldura excesivă îi poate fi fatală. Mai mult, odată ce te-ai decis să-l iei cu tine în maşină, trebuie să ştii că, la fel ca noi, câinii trebuie să poarte centură de siguranță din aceleași motive.

Nu-l pedepsești când nu ascultă

Când a făcut ceva cu care nu eşti de acord, trebuie să abordezi imediat comportamentul rău. Câinii asociază o pedeapsă cu un comportament doar atunci când este corectat pe loc. Dacă eşti supărat pe ei după aceea, nu va înţelege.

Nu-i cunoşti recompensele preferate

Câinii au preferințe diferite cu privire la modul în care le place să fie recompensați. Pentru unii, jocul cu o minge este cel mai bun lucru, în timp ce alții adoră să fie mângâiaţi pe burtă.

Îl ţii doar în lesă

Şi câinii au nevoie de mişcare și timp de joacă fără lesă. Atunci când este posibil, scoate-i lesa şi las­ă-l să alerge liber.

Cum să avem grijă de prietenul nostru necuvântător pe caniculă

În această perioadă, în Romania, sunt zile de foc iar căldura exagerată îi afectează  pe blănoși în egală măsura ca și pe noi. Iată câteva sfaturi utile. Plimbați blănoșii strict dimineața și seara! Obișnuiți-vă să vă treziți cu jumătate de oră sau cu o ora mai devreme și o să vedeți ce bine o să va prindă și vouă un astfel de început de zi! Tundeți câinii! Și pisicile (cele cu blană lungă), de ce nu?? Oricât de multe explicații și mituri contra acestui obicei ar exista cu privire la blana care acționează ca o barieră termică. Se vor simți mult mai bine tunși, în special cei foarte lățoși. Trebuie însă avut grija la câinii proaspăt tunși (în special cei tunși foarte scurt), ei trebuie să poarte body-uri/tricouri câteva zile imediat după tuns și trebuie feriți de razele directe ale soarelui, pentru a preveni insolația.

Asigurați-le în permanență o sursă proaspătă și curată de apă. Pentru rasele de câini fără păr pe urechi și extremități ori pentru aceia cu lipsuri de păr din anumite cauze medicale, puteți aplica un strat fin de cremă cu protecție solară pe acele zone fără păr. Puteți opta pentru creme cu protecție solară speciale pentru câini (varianta recomandată), dar și produsele pentru bebeluși sunt bune, în lipsă de altceva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel