Greșeala uriașă pe care o faci când gătești cu ulei. Dr. Anca Ioniță: E nociv. Efect negativ asupra sănătății

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Gătești des cu ulei? Atunci, ar trebui să știi asta.

V-ați întrebat vreodată dacă uleiul de gătit ars este toxic? Consecințele încălzirii uleiurilor de gătit se extind mult dincolo de riscul imediat de arsuri prin împroșcarea uleiului fierbinte. Toate uleiurile pot rezista la diferite niveluri de căldură, dar supraîncălzirea poate provoca pericole legate de uleiul de gătit.

Totuși, dacă acest nivel este depășit, uleiul nu numai că începe să își piardă valoarea nutritivă și aroma, dar produce vapori toxici și substanțe periculoase numite radicali liberi. Evitați astfel de riscuri alegând un ulei potrivit pentru metoda dvs. de gătit.

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce baia de ulei este nocivă și ce se întâmplă când prăjim alimentele în ulei. 

”Baia de ulei este un mod de gătire destul de nociv pentru organismul nostru. Un aliment, spre exemplu cartofii, absorb ca un burete uleiul în procesul de prăjire. Aceştia adăugă de 3 ori mai multe calorii decât dacă ar fi gătiţi la cuptor sau fierţi.

Pe lângă efectul negativ al prăjelii asupra sănătăţii noastre, aceasta vine şi cu un exces de calorii care duc la o creştere în greutate. Dacă dorim să tragem la tigaie anumite alimente, să ne asigurăm că nu folosim o cantitate prea mare de ulei, cum ar fi baia de ulei. O lingură este suficientă la o tigaie.

Dacă dorim să ne extragem beneficiile nutritive din ulei, acesta se adăugă la finalul gătirii, pentru a oferi gust şi nutrienţi foarte importanţi pentru organismul nostru”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel