EXCLUSIV  Greşeală URIAŞĂ în programul Noua Casă. Adrian Câciu, explicaţii: "Nu e în regulă!"

Economistul Adrian Câciu a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care este cea mai mare greşeală din programul Noua Casă. 

"Pe viitor, orice program care înseamnă garanţii de stat pentru un apartament va avea succes. Chiar şi Noua Casă. Componenta aceea cu plafon de 140.000 de euro pentru apartamente mai noi de cinci ani nu mănâncă plafonul. Pentru că sunt doar 1500 de cereri. Componenta cealaltă, cu apartamente mai vechi şi preţ sub 65.000 de euro, e mai atractivă. Din perspectiva programului clasic Prima Casă şi a părţii din Noua Casă care înseamnă apartamente cu preţuri mai mici, lucrurile sunt normale. 

Din păcate, Noua Casă a făcut ceva care nu este în regulă. Tocmai pe timp de criză, în contextul în care plusul de profit al dezvoltatorilor este foarte ridicat. Acest plus a fost susţinut! Dacă ne uităm la apartamentele mai mari, vedem că acestea se scumpesc. Asta este greşeala din Noua Casă. Nu cred că e bun pentru garanţii de stat!", a declarat Adrian Câciu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Zeci de mii de credite, amânate 

Dumitru Nancu, preşedintele FNGCIMM, a afirmat că peste 47.000 de români au cerut amânarea ratelor în cazul creditelor Prima Casă. Cu toate astea, economistul Câciu spune că situaţia se va redresa. 

"Pentru cei care au deja credit Prima Casă, programul este de mare ajutor, pentru că au parte de acea dobândă subvenţionată. Lucrurile îşi vor reveni şi oamenii nu vor mai avea povara acestui credit, pentru că timp de câţiva ani dobânzile vor fi scăzute", a mai declarat Adrian Câciu. 

Prin comparaţie, doar 136 de IMM-uri au cerut amânarea. 

"Sunt 136 de IMM-uri care au cerut amânarea ratelor şi alte aproape 300.000 care sunt aproape cu lacătul pe uşă. Nu au mai apucat să ceară amânarea ratelor", a mai spus economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel