Greșeala pe care o fac mulți atunci când mănâncă semințe de dovleac

Greșeala pe care o fac mulți atunci când mănâncă semințe de dovleac / Foto: Pixabay
Greșeala pe care o fac mulți atunci când mănâncă semințe de dovleac / Foto: Pixabay

Află în articol ce greșeală fac mulți oameni atunci când mănâncă semințe de dovleac.

Semințele de dovleac sunt foarte bune și au numeroase beneficii, dar mulți fac o greșeală destul de gravă. Este vorba despre cantitatea de semințe de dovleac consumată. Doza recomandată este de maximum 30 de grame de seminţe de dovleac pe zi. Asta ar însemna aproximativ două linguri de semințe. În plus, cel mai bine ar fi să consumați semințele de dovleac crude. Dacă le gătiți, acestea își vor pierde o parte din conținutul de nutrienți, scrie Realitatea.net

Semințele de dovleac au pe lângă nutrienți, și o cantitate semnificativă de grăsimi. Dacă nu consumați porții moderate, semințele de dovleac vă pot dezechilibra dieta.

Beneficiile semințelor de dovleac

Semințele de dovleac conțin foarte mult l-triptofan, o substanță care ajută organismul să aibă un somn bun, dar alungă și depresia. Triptofanul este convertit în serotonină și niacin, care ne oferă o stare de bine.

Datorită conținutului mare de zinc, un consum regulat de semințe de dovleac previne apariția osteoporozei. De asemenea, reduc inflamația în cazul artritelor fără a avea efectele secundare pe care care le au medicamentele. scrie sfatulmedicului.ro.

Consumul regulat de semințe de dovleac ajută și la menținerea sănătății inimii. Asta pentru că acestea conțin foarte mult magneziu, care ajută la crearea de ATP (adenozin trifosfat, moleculele energetice ale corpului), sinteză ARN și ADN-ul, de pompare a inimii, formarea corectă a oaselor și dinților, relaxarea vaselor de sânge și o funcție intestinală bună.Totodată, acest mineral scade tensiunea arterială și previne infarctul sau atacul cerebral. Semințele de dovleac sunt și o sursă bogată de omega 3.

Un studiu din 2014 a descoperit că uleiul din semințe de dovleac poate avea potențialul de a preveni sau trata tulburările urinare, în special afecțiunea vezicii urinare hiperactive. Această boală se caracterizează prin inflamarea vezicii urinare care duce la nevoia frecventă de a elimina urina. Mai este însă nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu. În plus, semințele de dovleac sunt o sursă bună de antioxidanți, care pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi care deteriorează celulele și la prevenirea cancerului, scrie doc.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel