Greșeala majoră pe care o face toată lumea când prăjește CARTOFI. Crește riscul de CANCER

Greșeala majoră pe care o face toată lumea când prăjește CARTOFI. Crește riscul de CANCER / Foto: Pixabay
Greșeala majoră pe care o face toată lumea când prăjește CARTOFI. Crește riscul de CANCER / Foto: Pixabay

Cartofi prăjiți cresc riscul de cancer, mai ales dacă îi preparați greșit.

Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiți intens, pot crește riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent,scrie Realitatea.net, citând Reuters.

Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanță numită acrilamidă, produsă atunci când alimentele bogate în amidon sunt prăjite, fripte sau coapte pentru o perioadă îndelungată de timp la temperaturi foarte înalte, poate crește riscul de cancer. FSA susține că pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui să gătească alimentele bogate în amidon la temperaturi scăzute și să le mănânce atunci când acestea au o tentă aurie, nu una maronie.

"Părerea generală în rândul cercetătorilor este că acrilamida are potențial cancerigen în cazul oamenilor", se arată în declarație. "Ca regulă generală, trebuie vizată o culoare aurie sau mai deschisă în timpul coacerii, prăjirii sau frigerii alimentelor bogate în amidon, precum cartofii, rădăcinoasele și pâinea", precizează FSA, potrivit sursei citate.

Restaurant, în cartea recordurilor. Cât costă o porție de cartofi prăjiți aici

Un restaurant  a intrat în carte recordurilor servind cei mai scumpi cartofi prăjiți. Agenţii FED din Statele Unite, mereu în căutarea semnelor de inflaţie, ar tânji după o vizită în partea de Est a Manhattanului, unde farfuria de 200 dolari de cartofi prăjiţi redefineşte noţiunea de meniu de lux, scrie Reuters, citată de Mediafax.

Restaurantul Serendipity 3 revendică deja recorduri mondiale pentru cel mai mai scump burger (295 de dolari) şi îngheţată (1.000 de dolari). Guiness World Records a certificat, începând cu 13 iulie, şi cartofii prăjiţi ai restaurantului ca fiind cei mai scumpi din lume.

„Crème de la Crème Pomme Frites” începe ca o reţetă de cartofi Chipperbec. Aceştia sunt opăriţi în oţet sau şampanie. Apoi se prăjesc în grăsime de gâscă, nu în ulei, şi nu o dată, ci de două ori, aşa că sunt crocanţi la exterior şi pufoşi la interior. Presăraţi cu aur comestibil şi condimentaţi cu sare şi ulei de trufe, aceştia sunt serviţi pe o farfurie de cristal cu orhidee, împreună cu felii subţiri de trufe şi o baie de brânză Mornay. Inclusiv sosul este infuzat cu trufe, o ciupercă rară de sezon, mai menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel