EXCLUSIV  Greii dispăruți de pe scena politică în 2016

Norman Finkelstein, apropiat al lui George Soros, în România. ”Dezamăgire cruntă, o rușine”
Norman Finkelstein, apropiat al lui George Soros, în România. ”Dezamăgire cruntă, o rușine”

Eșecurile și conflictele au dus la dispariția din prim-planul politic al unor grei și influenți oameni politici. 

Crin Antonescu a decis să se retragă definitiv din politic și, în ciuda speculațiilor, nimic nu l-a făcut să se răzgândescă, nici măcar lipsa de lideri din PNL. 

Marian Vanghelie, înfrânt la alegerile locale de candidatul PSD, în Sectorul 5, a fost eliminat definitiv de pe scena politică. A încercat revenirea într-un partid nou, necunoscut, despre care de atunci nu s-a mai auzit, dar de la înfrângerea suferită la alegeri, a dispărut din atenția publică. 

Gabriel Oprea este un greu politic dispărut odată cu acuzațiile DNA la adresa sa, după moarte polițistului Gigină. Și-a dat demisia din fruntea partidului, pentru a nu-l prejudicia. Odată cu el, a dispărut și UNPR, care s-a dizolvat în partidul lui Traian Băsescu. 

Valeriu Zgonea a fost înlăturat din politică după un conflict cu Liviu Dragnea. El considera, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani cu suspendare în ”Referendumul” că ar trebui ca liderul PSD să facă un pas în spate. Nu doar că a fost exclus din partid, dar a fost și înlăturat de la Camera Deputaților. 

Ludovic Orban a fost multă vreme absent. După ce PNL a pierdut alegerile și Alina Gorghiu a făcut un pas în spate, a reapărut. Cu toate acestea, după ce DNA l-a acuzat de infracțiuni în campania electorală, el fiind candidatul PNL la Primăria Capitalei, el nu a mai putut candida nici pentru un loc în Parlament. 

Elena Udrea și-a anunțat retragerea oficială după ce nu a reușit să intre ca independentă în Parlament. 

[citeste si]

Vasile Blaga s-a retras din fruntea PNL odată cu ancheta DNA ce l-a vizat. Deși și până atunci era mai puțin vocal decât Alina Gorghiu, se cunoaștea că era un bun strateg. 

Alina Gorghiu a dispărut și ea de pe scena politică după eșecul de la alegerile parlamentare. Ea a făcut un pas în spate și a renunțat, cu decență, la președinția PNL. 

Bogdan Diaconu nu a reușit să intre în Parlament cu PRU nici cu sprijinul lui Ghiță. De atunci, nu a mai ieșit public decât într-un video în care consumase alcool și după ce toți îl sunau să-l întrebe de Sebastian Ghiță. 

Marian Munteanu s-a retras și el după alegeri, fără prea multe comentarii. Nu a reușit să ia decât 1% și de atunci nu a mai ieșit în prim-planul politicii.

Nici Clotilde Armand nu mai este vizibilă. Dar în cazul ei acest lucru poate fi din cauza conflictului intern din USR, dezvăluit de soțul său pe Facebook. 

Printre retrași se mai numără și Remus Cernea. 

Adevăratul dispărut este însă Sebastian Ghiță, de negăsit chiar și de autorități. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel