Grecia vinde acțiuni OTE, companie care controlează Telekom România

Parlamentarii greci au acceptat să elimine dreptul de veto al Parlamentului asupra oricărei schimbări în acordul acţionarilor care controlează operatorul de telefonie OTE. Prin această decizie se înlesnește vânzarea participaţiei de 5% deţinută de statul elen, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, informează publicaţia elenă Kathimerini preluată de Agerpres.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), în timp ce statul elen deţine 10%.

Statul are dreptul, conform acordului acţionarilor, să numească cinci dintre cei 11 membri ai Consiliului de Administraţie. De asemenea, are drept de veto pentru deciziile cheie.

Parlamentarii din opoziţie au acuzat Guvernul că intenţionează să vândă titlurile OTE într-o perioadă în care valoarea acţiunilor este extrem de scăzută.

[citeste si]

OTE, care operează de asemenea în România şi Albania, este a doua mare compania elenă listată, cu o capitalizare de piaţă de aproximativ patru miliarde de euro.

O participaţie de 5% în OTE ar putea aduce statului aproximativ 200 de milioane de euro

OTE deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel