Greblă: Poate ne sugerează indirect CE să adoptăm o lege a presei pe model maghiar

toni_grebla
toni_grebla

Analiza Comisiei Europene nu a fost obiectivă, inclusiv referirile la campaniile de presă împotriva unor instituții, consideră senatorul PSD Toni Greblă, apreciind ironic că poate autorităţile europene sugerează României să adopte o lege a presei pe model maghiar.

Potrivit social-democratului jurist, "Comisia Europeană nu a avut o analiză obiectivă, un studiu la îndemână pentru a vedea ce reprezintă reacţie disproporţionată a Curţii Constituţionale, de exemplu, care a dat comunicate şi ceea ce reprezintă într-adevăr un exces din partea presei. Poate ne sugerează indirect Comisia Europeană să adoptăm o lege a presei, eventual să adoptăm modelul maghiar, care a fost foarte puternic criticat la Bruxelles!", a notat ironic senatorul.

Toni Greblă apreciază că în raportul MCV "sunt adunate mai ales reacţii emoţionale din partea unor anumite instituţii şi unor anumite persoane, în loc ca raportul să fie obiectiv. Nu mă refer la integralitatea raportului, ci la anume nuanţe de la unele capitole", a punctat PSD-istul, în opinia căruia actuala Putere "are încă mult de lucrat la capitolul imagine şi credibilitate".

"Rraportul a fost puternic influenţat de evenimentele petrecute în vară. Ecoul acelor evenimente pentru unii nu s-a stins încă. În sânul Comisiei Europene, Partidul Popular are o influenţă deosebită. Eu l-aş aprecia ca fiind un raport unilateral, fără consultarea autorităţilor române. Să ştiţi că informarea chiar dacă este făcută din România, nu există o singură sursă de informare de unde iei adevărul obiectiv. Dacă discuţi cu Guvernul, o să primeşti o anume informaţie, dacă vorbeşti cu reprezentanţii actualei Opoziţii, care sunt şi pe la Bruxelles, o să obţii un alt punct de vedere, astfel încât şi actuala Putere, din care şi eu fac parte are încă mult de lucrat la capitolul imagine şi credibilitate, mai ales la Bruxelles", a subliniat senatorul.

Raportul Comisiei Euopene pe MCV face referiri la campanii mediatice de hărțuire la adresa unor judecători și a familiilor acestora, precum și la presiuni exercitate de mass-media la adresa sistemului judiciar, fără a face însă nominalizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel