Gravidă vara. 5 sfaturi care îți fac sarcina ușoară

Să fii gravidă vara nu este atât de rău pe cât te aștepți. Mai ales dacă vei respecta următoarele 5 sfaturi oferite de dr. Silviu Istoc, cu siguranță te vei bucura de o sarcină ușoară. 

Femeile gravide își fac griji din cauza căldurii, se întreabă dacă au voie sau nu să se expună la soare. Medicii susțin însă că respectând câteva măsuri, cum ar fi hidratarea corespunzătoare, mâncarea sănătoasă, îngrijirea corpului, vara nu are cum să-ți strice buna dispoziție, dimpotrivă te ajută să îți faci rezerve de vitamine și minerale și să te relaxezi.

Dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrică-ginecologie, îți oferă 5 sfaturi care te vor ajuta să treci cu brio de sezonul cald.

1. Practică exerciții în aer liber

Vremea călduroasă nu trebuie să te oprească din a face mișcare zilnic. „Exercițiile sunt benefice în timpul sarcinii, atât pentru tine, cât și pentru făt. Dacă zilele sunt prea călduroase, încearcă să faci mișcare dimineața, când afară este răcoare”, ne spune doctor Silviu Istoc. Avantajul pe care ți-l oferă vara este că poți practica și înotul.

Înotul poate fi de cele mai multe ori o ușurare pentru viitoarele mămici deoarece ajută ca sângele să circule mai bine. Dacă nu poți merge mult pe jos, încearcă jogging-ul în apă, este o alternativă perfectă. De obicei, femeile însărcinate preferă aerobicul în apă, este relaxant și recomandat pentru a oferi corpului un echilibru.

2. Consumă fructe și legume proaspete

Majoritatea femeilor gravide știu cât sunt de importanți nutrienții din aceste alimente. Bogate în vitamine și substanțe nutritive importante precum carbohidrați care dau energie, dar și fibre, fructele și legumele sunt principalele alimente care nu pot lipsi din dieta unei femei însărcinate.

Din cauza vremii călduroase, femeile însărcinate vor simți nevoia să consume alimente răcoritoare și sănătoase, cum ar fi fructele și legumele crude. „O recomandare gustoasă și sănătoasă este salata pe care o poți combina cu diverse ingrediente bogate în vitamine și la care poți adăuga somon, carne de vită sau carne de pui”, sugerează doctor Silviu Istoc.

3. Nu uita să te hidratezi

Este esențial să te hidratezi indiferent de anotimp, dar cu atât mai mult în perioada verii. Odată ce ai acumulat cantitatea zilnică recomandată de apă, te poți răsfăța cu un fresh sau un cocktail non-alcoolic. Smoothie-urile au un gust minunat și îți pot oferi nutrienți de care organismul are nevoie în această perioadă.

4. Soarele îți oferă vitamina D

Este important să nu te expui prea mult la soare, iar dacă o faci este necesar să ai la tine în mod constant un factor de protecție solară. Dar trebuie să știi că dacă stai câteva minute pe zi în razele soarelui, acesta te va ajuta să produci vitamina D. Deficitul de vitamina D este foarte întâlnit pe timpul sarcinii și acest lucru poate duce către un risc crescut de a face diabet gestațional, vaginită bacteriană sau preeclampsie. Astfel dacă ești gravidă pe timpul verii poți profita de razele soarelui pentru a-ți face rezerve de vitamina D.

5. Mergi în vacanță

Este foarte important să elimini stresul pe timpul sarcinii. De aceea, vara poate fi ocazia perfectă să faci o escapadă alături de partenerul tău. Poți alege să mergi într-un loc care te relaxează și care te binedispune. În această perioadă stresul poate uneori să te acapareze, de aceea sezonul cald îți oferă oportunitatea să evadezi într-un loc în care grijile vor dispărea mai mult ca sigur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel