Grațiere/amnistiție. Kelemen Hunor, mesaj tranșant

Rodica Mitu / 18 iul 2018 / 11:49 Salveaza PDF Comentarii
Kelemen Hunor
Descriere foto: Kelemen Hunor

Kelemen Hunor consideră că nu este un moment bun pentru o discuţie pe tema graţierii şi amnistiei.

'În principiu, în acest moment, în societatea românească, nu cred că se poate discuta raţional despre acest subiect, nu se poate discuta cu argumente sau contraargumente şi eu cred că, în primul rând din această cauză sau din acest motiv, nu este un moment bun, nu este perioada bună pentru a deschide un astfel de subiect. Un subiect care apare în toate societăţile din când în când, la perioade diferite, la intervale diferite, dar, în acest moment, eu nu cred că în România ar fi momentul să discutăm concret despre aşa ceva, nici nu există un astfel de proiect', a declarat, miercuri, la RFI, liderul UDMR.

Acesta a salutat faptul că şeful statului şi premierul s-au întâlnit pentru a clarifica aceste lucruri. Întrebat dacă, în opinia sa, Guvernul are o problemă de comunicare, Kelemen Hunor a spus că o transparenţă şi o comunicare mai bună sunt bine-venite oricând.

'Fiecare guvern a avut probleme de comunicare. Unii au comunicat un pic mai bine, alţii mai puţin bine, dar de fiecare dată e loc de mai bine şi mai ales de transparenţă. Când e vorba de agenda şedinţei de Guvern, în orice caz, de obicei, nu ştii conţinutul, ci doar titlul. De foarte multe ori, conţinutul ajunge în mapa miniştrilor cu 24 de ore înainte, mai ales în cazul miniştrilor care nu sunt avizatori (...), dar agenda trebuie să fie publică. (...) O comunicare mai bună oricând este bine-venită şi o transparenţă mai mare, fără doar şi poate', a conchis preşedintele UDMR.  


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25