Grapini: Sper că v-am făcut curioși. Totul este fantastic de straniu

agerpres_7018549
agerpres_7018549

Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, își ocupă timpul liber citind. Se pare că unul dintre autorii săi preferați este Dan Puric.

Maria Grapini a scris, luni, 10 februarie, pe blogul personal, că recomandă tuturor oamenilor cartea "Suflet românesc". Și pentru a convinge audiența că acest volum merită citit, a notat și câteva pasaje care îi aparțin lui Dan Puric.

"Este o carte pe care o recomand tuturor românilor. Citind-o, fiecare dintre noi avem ceva de învățat. Cel puțin ne trimite să analizăm multe lucruri pe lângă care mulți trecem indiferenți. Am să scriu un pasaj din primele pagini. Aici, autorul povestește experiența trăită de un prieten american, profesor de step, venit în România la invitația lui, pentru a-l ajuta la coregrafia unui spectacol. Au decis să locuiască la el, într-un apartament la etajul 6. În una dintre zile Bob, profesorul american, a ajuns primul la lift, a sărit în lift și i-a făcut semne disperate să sară și el repede în lift. A apăsat repede pe buton și liftul a pornit silențios până la etajul 6 unde s-au deschis ușile.

“Bob avea un zâmbet victorios pe buze. - Altfel nu pornea!… mi-a explicat el după câteva secunde, respirând cu greu. Îl studiez de câteva zile și abia azi dimineață i-am găsit secretul! mai zise Bob, savurându-și victoria. …….. Știi, aici în România, continuă el în timp ce-și scotea haina, totul este fantastic de straniu, până și liftul se defectează altfel decât la noi în America. La noi când se defectează ceva, se defectează total și numai mecanicul îl mai poate pune în mișcare. Pe când aici și defecțiunea este defectă! Eu nu am mai văzut așa ceva!

- Deci înțelegi ce vreau să-ți spun? La voi nici defecțiunea nu funcționează ca defecțiune. În general, un mecanism care se strică și tu nu te pricepi să-l repari te face să renunți, cel mult să chemi un specialist. Ei bine, nu! Aici am văzut că te provoacă să-l repari tu, deși ești total incompetent. Are ceva magic, te atrage și în loc să cazi în inerție te pune la lucru, adică, cred eu, sublinie Bob, te învață să te descurci! Și uitându-se la mine, conchise: CRED CĂ ESTE LECȚIA FUNDAMENTALĂ CARE SE ÎNVAȚĂ ÎN ROMÂNIA!”

Sper să vă fi făcut curioși să citiți cartea maestrului Dan Puric “SUFLET ROMÂNESC”", a scris Maria Grapini pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel