Grapini, mesaj clar pentru Tusk: Vă cer să decideți!

Maria Grapini i-a transmis un mesaj președintelui Consiliului European, Donald Tusk, în care îi cere să decidă, "până la terminarea mandatului, admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen!"

Plenul Parlamentului European de la Strasbourg l-a ascultat, miercuri, 27 martie, pe președintele Consiliului European, Donald Tusk, în prezentarea concluziilor celei mai recente ședințe a CE, din 21-22 martie. Procedura europeană permite interpelări în scris, sosite din partea europarlamentarilor care au nelămuriri sau doresc să exprime opinii oficiale legate de tematicile propuse în cadrul ședințelor de plen.

Europarlamentarul român, Maria Grapini, a profitat din nou de acest avantaj, pentru a pleda ferm cauza României. În declarația scrisă, Grapini nu l-a menajat deloc pe Tusk, dimpotrivă i-a atras atenția asupra unei chestiuni ce ține nu doar de... eleganță politică, ci de o realitate evidentă. Românca n-a omis să-i transmită președintelui CE faptul că ceilalți doi lideri ai Europei au fost onești față de țara noastră, ceea ce ar fi ideal și moral să se întâmple și dinspre Donald Tusk. Și asta, până la terminarea mandatului de lider al Consiliului European.

Vezi și: Dana Gîrbovan, primele declarații după consultările cu Iohannis

"Vă cer, domnule Tusk, să decideți"

"Am dorit să iau cuvântul doar pentru a vă reaminti că în decembrie, când ați fost în România, ați declarat public că România trebuie să fie în Schengen. Ce ați făcut pentru a vă ține de cuvânt? Cum puteți să vă terminați mandatul fără să faceți ce ați spus? Mulțumesc domnului Tajani, care a transmis poziția Parlamentului European, for care a votat admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen!

Mulțumesc și domnului președinte Juncker, care a transmis, de asemenea, solicitarea de admitere din partea Comisiei Europene!
De ce ignorați Regulamentul Schengen și solicitarea celor două instituții, Parlamentul European și Comisia Europeană? Vă cer, domnule Tusk, să decideți până la terminarea mandatului, admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen!", i-a scris europarlamentarul român, Maria Grapini, președintelui CE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel