Grapini, gest în Ajun de Bobotează: Ne poate salva

Sâmbătă, 5 ianuarie, sediul cabinetului europarlamentar al Mariei Grapini din Timișoara s-a dovedit a fi neîncăpător, la festivitatea de premiere a unor sportivi pe care România îi are în scripte statistice, nu întotdeauna însă și în priorități ale agendei publice naționale.

Copii sau tineri, dedicați cert sportului, campioni mondiali mulți dintre ei, truditori convinși cu toții, pe care România ar trebui să-i facă vedete veritabile și redutabile, dacă n-ar fi prea ocupată cu...războaie interne.

Dintr-o convingere declarată, umanista Maria Grapini a decis, din nou, să schimbe această stare de fapt nefericită, astfel că și-a făcut intrarea profesională în 2019, cu acțiunea majoră de la Timișoara, dedicată exclusiv campionilor! Practic, europarlamentarul continuă o tradiție proprie, de peste 20 de ani, dinainte de intrarea sa în politică, de când a gândit și pus în practică premieri periodice ale olimpicilor, campionilor sportului, elevilor cu rezultate foarte bune, susținându-i moral și financiar.

Grapini, premii pentru campionii români


Dacă anul trecut, Maria Grapini i-a premiat pe elevii Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara, acum, în ajun de Bobotează, europarlamentarul i-a onorat pe campionii mondiali din Cehia, 2018, proba două rame fără cârmaci, membri ai Lotului Național Masculin de Juniori la Canotaj, Laurențiu Danciu și Florin Arteni, doi tineri extraordinari, în același timp vicecampioni olimpici de tineret, la Buenos Aires. Cei doi se antrenează admirabil în cadrul Complexului Sportiv Orșova, pe care umanista îi promovează și susține în permanență.

VEZI ȘI Grapini: Corina Crețu a ieșit din limita mandatului de comisar

Europarlamentarul este umărul din umbră al echipei profesioniste de canotori, îi vizitează pe sportivi ori de câte ori îi permite agenda aglomerată, a fost și anul trecut, în baza de pe malul Dunării, când a asistat de pe o șalupă la întregul program.

Tot sâmbătă, 5 ianuarie, umanista l-a premiat pe unul dintre cei mai buni tineri gimnaști lugojeni, format în ultimii ani la CSȘ Lugoj, Norbert Marcu. Acesta a reușit în debutul Campionatului Național Individual al juniorilor I și II să urce pe prima treaptă a podiumului la individual compus.

Cei doi tineri canotori au fost prezenți la festivitatea de premiere, gimnastul Norbert Marcu fiind reprezentat de bunici, pentru că este deja în cantonament cu lotul național.

Cabinetul europarlamentar a fost plin de ziariști, sportivi, familii, emoție și căldură. Maria Grapini a mulțumit presei prezente în număr mare pentru faptul că a ales să promoveze, la rându-i, valoarea autentică a României.

Generația voastră ne poate salva

 

„Cu balanța dreaptă, să dăm Cezarului ce este al Cezarului! Prin voi, dragi tineri campioni, România are șanse foarte mari să se dezvolte frumos! E șansa voastră, e șansa noastră! Generația voastră ne poate salva, vă rog să rămâneți motivați! Când reușești singur, pe munca ta, prin efortul tău, este extraordinar! Mulțumesc pentru că ați acceptat să fiți premianții mei!", le-a transmis Maria Grapini sportivilor și familiilor prezente, cu toții extrem de emoționați.

Umanista le-a înmânat diplome, premii în bani și cartea lui Dan Puric, "Să fii român".

Canotorii Laurențiu Danciu și Florin Arteni, dar și bunicii lui Norbert Marcu (deținător al unui număr de 168 de medalii!), au vorbit scurt, cu emoții vizibile, modest și serios, declarându-și mulțumirea pentru gestul europarlamentarului umanist, pentru atenția acordată și premiile primite.

Maria Grapini a făcut nenumărate poze cu oaspeții săi, într-o atmosferă de prietenie sinceră, recunoștință și certitudinea motto-ul personal „Se poate!", reconfirmată și în acest început de 2019.

CITEȘTE ȘI Apel disperat. Maria Grapini, scrisoare de URGENȚĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel