Grapini, discurs fulminant despre pace

Timp de două zile, în 6 și 7 mai, Timișoara este gazda Forumului Vocațional al Districtului România - Republica Moldova, sub patronajul Fundației Rotary Internațional.

Temele propuse vizează provocările actuale economice, sociale și morale, perspectivele unei vieți mai bune, soluții pentru asemenea deziderate nobile.

Europarlamentarul Maria Grapini, rotarian de foarte mulți ani și fost președinte al Clubului Rotary Ripensis, a avut, sâmbătă, o prezentare calată pe nevoia de umanism și solidaritate, elemente cheie pentru o bunăstare socială și morală.

Tema europarlamentarului s-a numit ”Umanism si solidaritate din perspectiva europeană”.

Grapini a decis să-și atragă asistența numeroasă cu un citat din comisarul european Pierre Moscovici: ”Să fii european înseamnă să fii umanist!”.

[citeste si]

”În viziunea mea, umanismul si solidaritatea mențin pacea, dezvoltă națiuni, contribuie la coeziune socială. Umanismul si solidaritatea sunt două caracteristici care nu trebuie să lipsească din nicio societate, organizație sau familie. Doar prin umanism si solidaritate putem să dezvoltăm națiunile si să menținem pacea. Sunt de acord cu gândirea unei foste ambasadoare a Statelor Unite la ONU, conform căreia solidaritatea este mișcarea care a întors direcția istoriei!”, a declarat Maria Grapini.

Prezentarea europarlamentarului a mai cuprins informații despre instrumentele de solidaritate europene, cum ar fi programele UE, Fondul European de Solidaritate, Corpul European de Solidaritate sau Voluntarii Europeni pentru Ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel