Grapini cere intervenția lui Iohannis: Așa ceva este inadmisibil!

Maria Grapini
Maria Grapini

Maria Grapini cere intervenția lui Klaus Iohannis.

În urmă cu câteva zile, europarlamentarul Maria Grapini prezenta o poziție publică tranșantă, legată de un eveniment organizat de către Laszlo Tokes, în PE, intitulat „Transylvania in the EU", cu participarea fostului președinte al Ungariei, Pal Schmitt și a președintelui Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Zsolt Nemeth. Grapini a fost scandalizată de titlul propus.

„Este o nouă provocare! Transilvania este parte a României și este în UE, știe orice copil, și român, și maghiar! De ce această fracturare, separare, rupere, nici măcar insinuantă, ci directă, postată pe un afiș oficial?”, declara, în urmă cu câteva zile, europarlamentarul Maria Grapini.

Post eveniment, Grapini nu și-a schimbat poziția. „Astfel de atacuri la adresa Constituției și a statului unitar român trebuie sancționate oficial, imediat! Solicit o reacție din partea președintelui României, Klaus Iohannis, care este responsabil prin Constituție de politica externă, în orice încercare de imixtiune în problemele interne ale României si în orice atac din interior sau exterior asupra Constituției și a statului unitar român! Așa ceva este inadmisibil, astfel de poziții nu pot fi tolerate!", a transmis de la Bruxelles Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel