Gramul de aur, creştere record. Cât a ajuns să coste

Foto: Freepik
Foto: Freepik

S-a scumpit gramul de aur. Creșterea înregistrată este una record şi s-a întâmplat în doar câteva zile.

Gramul de aur a înregistrat o scumpire semnificativă pe parcursul zilei de astăzi, 20 martie, așa cum anunță curs-valutar-bnr.ro. Potrivit primelor informații, creșterea a avut loc în doar câteva zile.

Cât costă gramul de aur

Pe parcursul zilei de vineri (17 martie), gramul era cotat la 287,2080 lei. Astăzi, 20 martie, valoarea acestuia este estimată la 292,9991 lei, iar creșterea înregistrată este cu 5.7911 lei, mai exact, de 2.01%.

Situația nu este diferită în plan extern, având în vedere că prețurile au fost propulsate de îngrijorările apărute la nivelul sectorului bancar, după ce Credit Suisse a fost preluat la un cost redus. Astfel, cotația aurului a depășit pragul simbolic de 2.000 dolari uncia.

Pe parcursul acestei dimineți, tariful de referință al metalului galben era în creștere cu 0.33%, până la 1.995 dolari uncia. Înainte de această situație, el a urcat până la suma de 2.009,73. În același timp, moneda națională s-a depreciat în raport cu euro, având în vedere că acesta a fost calculat de Banca Națională a României la 4,9219 lei, fiind o majiorare de 0,19 bani, faţă de cotaţia precedentă, de 4,9200.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel