Grampet, acord pentru culoarul de transport Europa - Asia

Gruia Stoica
Gruia Stoica

Grupul GRAMPET - Grup Feroviar Roman (GFR), GR Logistics and Terminals LLC (Georgia) si ASCO Logistic CJSC (Azerbaidjan) au semnat in Tbilisi acordu de înfiinţare a unui consorţiu prin care vor fi făcute transporturi periodice pe mare între porturile Constanţa şi Batumi/Poti. 

„La un an de la aderarea noastră la Asociația Middle Corridor, reușim să activăm ruta năvală Batumi/Poți – Constanța, care are un rol foarte important pentru tranzitul de marfă Asia – Europa – este, practic, ultima veriga care lipsea din lanțul Middle Corridor. Totodată, acordul de la Tbilisi ne aduce mai aproape de obiectivul nostru declarat de a inaugura primele transporturi feroviare de marfă dintre China și Europa de Vest, cu tranzit prin România", a explicat Gruia Stoica, preşedintele Grampet.

Lipsa acordului, obstacol major

„Lipsa unei conexiuni navale directe între porturile georgiene și Constanța a fost până acum un obstacol major în atragerea de transporturi pentru Europa pe această ruta. Rutele alternative, care trec prin Istanbul sau Pireu, sunt necompetitive, pentru că au un timp de tranzit de 12 – 24 de zile. Odată lansată o legătură permanentă și periodică între porturile din Georgia și România, putem reduce acest timp de tranzit cu 5 zile dus/5 zile întors, astfel încât timpul de tranzit între porturile georgiene și Constanța se reduce la 2 zile", a spus şi Sorin Chinde, Vice Președintele Diviziei de Transport a Grupului GRAMPET.

Conform Acordului, consorțiul va opera o nava cu o capacitate de 144 TEU (Twenty-foot Equivalent Unit) sau 72 FEU (Forty-foot Equivalent Unit), care va derula transporturi de 3 ori pe luna.

Echipa de management a Consorțiului va fi formată din Gruia Stoica - Președintele GRAMPET Group, Lasha Akhalbedashvili – Director GR Logistics & Terminals LLC și Azer Mammedov, Director General ASCO Logistic CJSC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel