Urmărește emisiunea live


Graham Watson, surprins că Băsescu le spune oamenilor să nu meargă la vot

graham-watson
graham-watson

În cadrul unei intervenții pe care liderul Partidului Liberal-Democrat din Europa, Graham Watson, a avut-o în ediţia de miercuri seară a emisiunii Sinteza zilei, de la Antena 3, acesta s-a arătat surprins de faptul că preşedintele suspendat Traian Băsescu îi îndeamnă pe oameni să nu meargă să voteze la referendum.

[caption id="attachment_204827" align="alignleft" width="400" caption="Sursa foto: Antena 3"][/caption]

Referitor la criticile aduse de către reprezentanții reprezentanților PPE Guvernului Ponta și schimbărilor din România, Graham Watson a declarat: ”Sunt foarte surprins că PPE a reacționat așa cum a făcut-o, parțial, pentru că nimic din ceea ce s-a intâmplat nu a fost făcut de guvernele anterioare;  în al doilea rand, pentru că încercarea d-lui Băsescu de a schimba legea astfel încât 50% dintre oamenii cu drept de vot va trebui să voteze în favoarea sau împotriva suspendării președintelui mi se pare înafara legilor democratice. Guvernul a avut dreptate să schimbe legea din nou”, a precizat liderul Partidului Liberal-Democrat din Europa.

Graham Watson a mai spus că nu ştie niciun alt stat din UE care să aibă această cerinţă - ca la referendumul de demitere a preşedintelui suspendat să fie prezenţi jumătate plus 1 din numărul votanţilor, pentru ca rezultatul să fie luat în considerare.

"Orice încercare de a ridica baremul este, pur și simplu, o încercare de a frustra voința poporului. Sunt foarte surprins că Traian Băsescu le spune oamenilor să nu meargă la vot (votul pentru referendumul de demitere a preşedintelui suspendat - n.r.). În orice democraţie, liderul ar trebui să-i încurajeze pe oameni să meargă la vot", a continuat Graham Watson.

"Mi se pare corect ca rezultatul votului, oricâţi români ar veni la vot, acela să fie luat în considerare", a conchis Liderul Partidului Liberal-Democrat din Parlamentul European, Graham Watson.

Vezi aici inregistrarea declarațiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel