Graham Watson critică atitudinea liderilor PPE față de Traian Băsescu

Graham Watson
Graham Watson

Europarlamentarul britanic Graham Watson, preşedintele liberal-democraţilor europeni (ELDR), deplânge "iprocrizia" liderilor PPE care au criticat evoluţiile politice recente din România, amintind că aceştia i-au susţinut pe Silvio Berlusconi sau pe Viktor Orban când aceştia erau criticaţi.

Criticile liderilor Partidului Popular European (PPE) faţă de evoluţiile politice din România aproape depăşesc imaginabilul. Nu era acelaşi PPE care l-a susţinut pe Berlusconi când acesta a nesocotit regulile politice din Italia? Nu e acelaşi PPE care acum susţine joaca lui Borisov (premierul Bulgariei n.r.) şi Saakashvili (preşedintele Georgiei n.r.) cu regulile democratice din ţările lor? Şi nu l-au ovaţionat europarlamentarii populari cinci minute în Strasbourg pe Viktor Orban? PPE a tăcut când Băsescu a schimbat legea din România pentru a fi nevoie de 50% din întregul electorat pentru un referendum de validare a suspendării faţă de 50% dintre cei care votau, potrivit vechii legi. Pentru a restabili democraţia era nevoie ca această lege să fie schimbată", argumentează Watson, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

De asemenea, europarlamentarul britanic arată că, potrivit Constituţiei României, preşedintele trebuie să fie deasupra partidelor politice.

"E de ajuns să priveşti ultimele numiri în Curtea Constituţională pentru a înţelege că Băsescu a politizat această instituţie", afirmă Watson.

Totodată, el arată că ELDR nu este surprins că preşedintele Băsescu a pierdut încrederea oamenilor din România.

"Solicităm noului Guvern să acţioneze cu responsabilitate, în limitele sale constituţionale, pentru a restabili încrederea în Constituţie. Şi totodată propunem ca toate partidele din România să îşi dea mâna pentru a ajunge la o înţelegere privind un cod de bună conduită pentru guvernarea acestei ţări", se mai afirmă în comunicatul preşedintelui ELDR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel