EXCLUSIV  Grațiela Gavrilescu, propunere de vicepremier în locul lui Daniel Constantin

Daniel Constantin a fost până astăzi copreședinte ALDE, vicepremier și ministru al Mediului. 

ALDE i-a retras, astăzi, prin vot, sprijinul politic, în cadrul Biroului Politic Central. La Congres s-ar putea vota inclusiv excluderea din ALDE a lui Daniel Constantin. 

În locul lui Daniel Constantin în Guvern, propunerea ALDE este să fie numită Grațiela Gavrilescu, la conducerea ministerului și, implicit, în funcția de vicepremier. 

Grațiela Gavrilescu are 50 de ani, este la al patrulea mandat de deputat, a fost ministru al Mediului Apelor şi Pădurilor şi viceprimar al muncipiului Ploieşti, începându-şi activitatea profesională ca inginer chimist-tehnolog.

În 2003, ea a fost preşedinte al PUR Ploieşti, iar din 2004 şi până în 2013 a fost membru al PNL Prahova. A plecat din PNL şi a fost printre cei care i s-au alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu la fondarea Partidului Liberal Reformator, conducând apoi filiala Prahova a formaţiunii. Grațiela Gavrilescu este vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Prahova, deputat şi membru în Comisia pentru sănătate şi familie. Primul mandat de deputat l-a obţinut în 2004, când a candidat pe listele PNL Prahova. Graţiela Gavrilescu a fost ministru al Mediului în perioada 17 decembrie 2014 - 17 noiembrie 2015. 

În Guvernul Grindeanu, ea este ministru pentru Relația cu Parlamentul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel