Gorgiu: Alegeri parlamentare, datele preconizate de guvernul tehnocrat

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a precizat, marți, care sunt variantele dorite de guvernul tehnocrat pentru data alegerilor parlamentare, după ce a precizat că partidul va decide într-o ședință viitoare a Biroului Politic Național dacă va propune un nume pentru funcția de premier, subliniind că, pentru liberali, Dacian Cioloș are un profil corect de prim-ministru.

"Vom decide dacă vom desemna un candidat de prim-ministru sau nu într-o ședință de Birou Politic ulterioară. Ce pot să vă spun este un singur lucru: mi se pare de bun simț și transparent să ai un candidat de premier", a declarat Gorghiu la Parlament.

Gorghiu nu a dorit să răspundă dacă crede că președintele va accepta nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier.

"Vom trăi și vom vedea. (...) Președintele apreciază integritatea și apreciază în politică oameni care nu au probleme cu legea. De aici la ce va face premierul, la un moment dat sau altul, este cale lungă. Eu am convingerea că nu îi vom da de ales președintelui și mandatul va fi atribuit PNL, să facă majoritatea parlamentară", a spus liderul PNL.

[citeste si]

Alina Gorghiu a subliniat că Dacian Cioloș are un profil corect de premier.

"Domnul Cioloș a dat un răspuns, că își dorește continuarea proiectelor ca prim-ministru tehnocrat până în decembrie, că înțeleg că în decembrie vor fi alegerile, pe 4 sau 11 decembrie, acestea sunt datele preconizate de Guvern. Domnul Cioloș, din punctul meu de vedere, este un profil corect de premier pentru PNL. Dacă și când vom lua decizia, vă anunțăm", a mai spus copreședintele PNL, întrebată până când este dispus PNL să îl aștepte pe Dacian Cioloș pentru a deveni premier liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel