Gorghiu vorbește despre DEMISIE: Îmi asum întreaga responsabilitate a eşecului

Alina Gorghiu a declarat, luni, că liberalii consideră că rezultatul obţinut la alegeri este unul bun şi că nu este momentul de 'mişcări intempestive' sau de organizarea unui Congres. Întrebată dacă au existat voci în PNL care să ceară demisia copreşedinţilor, Gorghiu a răspuns că atât ea cât şi Vasile Blaga au stat întotdeauna la dispoziţia partidului şi că 'nimeni nu ţine de scaun', dar nici nu demisionează când nu este cazul.

'Am vorbit şi eu şi Vasile Blaga cu toţi. Şi eu şi Vasile Blaga, în calitate de lideri ai acestui partid, am stat întotdeauna la dispoziţia colegilor noştri şi la dispoziţia partidului, indiferent de situaţie. Însă, toţi cu care am vorbit au spus acelaşi lucru: rezultatul obţinut este unul bun, nu e momentul de mişcări intempestive, nu este cazul să facem un Congres, dar analiza o vom face în BPN. Ce trebuie să ştiţi este că nimeni nu se ţine de niciun scaun din partidul ăsta, dar nimeni nu demisionează când nu este cazul', a explicat Gorghiu.

Ea a arătat că a fost 'pe punctul' de a-şi depune mandatul, dar a considerat că nu poate fi judecată poziţia unui preşedinte de partid în funcţie de o filială.

'Au fost mai multe momente (în care a fost pe punctul de a-şi depune mandatul -n.r), nu numai aseară. Rezultatul pe Bucureşti pe mine m-a dezamăgit profund şi cred că responsabilitatea este comună, nu aparţine numai lui Cătălin Predoiu sau doar organizaţiei Bucureşti. Sunt nişte decizii pe care PNL le-a luat şi va trebuit să le reevalueze.(...) Eu nu sunt lider la Bucureşti, sunt liderul PNL şi analiza corectă trebuia să o facem ţinând cont de rezultatele la nivel naţional. Nu poţi să judeci poziţia unui preşedinte de partid în funcţie de un judeţ sau de o filială. Îmi asum întreaga responsabilitate a eşecului pe Bucureşti şi cred că de mâine trebuie făcute sau luate o grămadă de măsuri', a adăugat Gorghiu.

[citeste si]

Ea a mai spus că analiza în BPN de miercuri se va face 'de la filială, la filială' şi 'de la om, la om', dar se îndoieşte că vor fi 'sacrificări de filiale de dragul de a fi sacrificat cineva'. 'Cei care au candidat şi au pierdut îi veţi regăsi în conducerea partidului, în alegerile parlamentare, oamenii aceia chiar dacă au pierdut au câştigat încrederea unei părţi consistente a electoratului unde au candidat. Cât despre filiale, vom face discuţie de la filială la filială. În general, atunci când ai un rezultat peste obiectivul pe care ţi l-ai propus este foarte greu să-şi asumi nişte decapitări în masă, aşa cum doresc unii şi alţii din afara partidului. În partid, rezultatul va fi analizat, dar mă îndoiesc că vor fi sacrificări de filiale doar de dragul de a fi sacrificat cineva', a precizat copreşedintele PNL. Ea a mai spus că preşedintele Iohannis nu are niciun fel de implicarea în PNL şi că poziţionarea liberalilor faţă de cât de performantă este activitatea guvernului Cioloş va fi făcută în cadrul BPN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel