Gorghiu susține că PSD se răzbună: Ponta vrea să secătuiască bugetul României

Alina Gorghiu, copreședinta PNL, critică Guvernul Ponta pentru creșterile salariale promise pentru medici.

"Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului. Totul a plecat de la proiectul legii salarizării bugetarilor, care a dat milioanelor de români care lucrează la stat iluzia unor creșteri salariale majore, într-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care își dorește cu orice preț să rămână la putere. Încearcă să cumpere bunăvoința oamenilor și a declanșat un val de revendicări sociale, care a început cu medicii și se pare că va continua cu profesorii și cu polițiștii", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

"Ponta vrea să secătuiască bugetul României"

Copreședinta PNL a continuat: "Cu siguranță lucrurile nu se vor opri aici. Chiar dacă revendicările diverselor categorii de bugetari sunt absolut legitime, este clar că ele nu pot fi îndeplinite simultan, fără a compromite stabilitatea financiar-bugetară a țării. PNL consideră că guvernul actual nu poate gestiona valul de nemulțumiri sociale. Chemarea noastră la dialog adresată celorlalte forțe politice, în special pe tema codului fiscal și a legii salarizării, este acum mai actuală și mai necesară decât oricând. Victor Ponta nu vrea să aștepte rezultatul consultărilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizării, pentru că nu mai e președinte de partid. Ponta vrea să secătuiască bugetul României pentru ca niciun partid, nici măcar PSD să nu mai poată guverna în liniște socială. E răzbunarea lui față de înfrângerea din PSD și față de înfrângerea din alegerile de anul trecut".

Creșteri salariale responsabile

"Repet: profesorii, medicii și alte categorii profesionale au motive întemeiate să ceară creșteri salariale, dar acest lucru trebuie făcut coerent și cu responsabilitate. Trebuie să stabilim ritmul și etapizarea creșterilor salariale din sectorul bugetar. În ceea ce privește situația medicilor, Guvernul PSD a reacționat în ultima clipă în fața unei acțiuni fără precedent a acestora. Personalul medical a dat dovadă de o solidaritate de breaslă extraordinară în protestul său. Este de neînțeles, însă, de ce un Guvern care își laudă neîncetat performanțele economice a ignorat situația medicilor până când lucrurile au ajuns într-un punct critic. Este evidentă lipsa de viziune a guvernului. Nu există nicio strategie pentru a-i motiva pe medici să nu plece din țară. Deciziile majore - nu doar în Sănătate - se iau, din nefericire, doar în momente critice", a conchis liberala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel