Gorghiu, reacție privind candidatura lui Zegrean la alegerile parlamentare

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă, la Deva, că nu poate decide în ceea ce priveşte candidatura la Senat a fostului preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, deoarece acest atribut îl deţine filiala PNL Bistriţa-Năsăud, însă a apreciat că 'orice om cu expertiză este binevenit în partid'. 

'În opinia mea, este o resursă care ar face faţă unei activităţi parlamentare pe care eu mi-o doresc eficientă, în viitorul mandat. Nu pot să decid ce va spune filiala (Bistriţa-Năsăud, n.r,), dar n-o văd deloc ca o candidatură neinspirată', a spus Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Gorghiu, surprinsă de decizia lui Zegrean

Copreşedintele PNL a recunoscut că depunerea candidaturii de către Augustin Zegrean a fost o surpriză pentru ea, arătând, pe de altă parte, că este nevoie de o specializare a comisiilor parlamentare.

'Orice om cu expertiză este binevenit în PNL şi cred că o îmbinare între oameni proaspeţi, care n-au mai fost în Parlament, şi oameni care au lucrat în instituţii cum este Curtea Constituţională - unde a dobândit o experienţă considerabilă, pot fi utili PNL. Ce ne lipseşte acum este specializarea Parlamentului. Noi nu mai avem oameni specializaţi pe comisiile parlamentare. Dacă vă uitaţi acum în comisiile parlamentare o să descoperiţi economişti în comisia de sănătate, ingineri în comisia juridică, medici la politică externă şi tot aşa', a arătat Alina Gorghiu.

Citește și: Radu Tudor: PNL sfidează milioane de români, dacă face acest gest

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, şi-a manifestat intenţia de a candida pentru o funcţie de senator din partea PNL Bistriţa-Năsăud, filială din rândurile căreia a făcut parte până în anul 2007. Lista de candidaţi ai PNL Bistriţa-Năsăud pentru alegerile parlamentare va fi stabilită în cursul săptămânii viitoare, în cadrul unei şedinţe a Biroului Politic Judeţean. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel