Gorghiu pune cruce moțiunii de cenzură. Ponta rămâne până în 2016

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, pare resemnată că moțiunea de cenzură pregătită de liberali nu va avea succes, dar precizează că majoritatea PSD-ului este mult mai slabă decât estimează premierul Victor Ponta.

Alina Gorghiu a recunoscut „ferm şi sincer" că în acest moment PNL nu are majoritatea „să schimbe mâine Guvernul Ponta". Gorghiu a anunţat, într-un interviu pentru gandul.info, că liberalii vor depune totuşi o moţiune de cenzură la finalul acestei sesiuni parlamentare, care, fără garanţia că va fi adoptată, îl va surprinde pe premier prin susţinerea pe care o va avea.

„Această sesiune parlamentară va fi finalizată cu o moţiune de cenzură. Vă garantez că diferenţa în număr de voturi nu va fi cea la care PSD se aşteaptă. Nu am garanţia că va duce la căderea guvernului", a declarat şefa PNL.

Gorghiu, atac virulent la Ponta: Poate construi autostrăzi doar dacă toată lumea închide ochii la corupție

Gorghiu a precizat că liberalii lucrează la un protocol de colaborare cu UDMR, dar că negocierile cu UNPR, cruciale pentru debarcarea lui Ponta, nu au condus la un consens.

Alina Gorghiu a mai spus că, oricât şi-ar dori ea sau colegii săi ca acest lucru să se întâmple, „nu ar fi nici corect, nici constituţional” ca președintele Iohannis să ajute al formarea unei noi majorități.

„Nu este misiunea preşedintelui să facă majorităţi. Oricât mi-aş dori eu sau colegii mei ca preşedintele Klaus Iohannis să fie partizan, să aibă public poziţii mai apăsate împotriva premierului Ponta, nu ar fi nici corect, nici constituţional. Faptul că se păstrează comportamentul preşedintelui Klaus Iohannis în aceste limite mi se pare extrem de benefic pentru societatea românească”, a mai spus co-preşedintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel