Gorghiu: PNL nu susține legea grațierii și amnistiei

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, în contextul inițierii recente a unor petiții pentru grațierea lui Gică Popescu, că legea amnistiei și grațierii se află în prezent în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, dar că liberalii nu o susțin.

Gorghiu, de profesie avocat, a spus, joi, la România TV, că proiectul de lege privitor la amnistie și grațiere s-a întors la Comisia Juridică, din care și deputatul liberal face parte, făcând mențiunea că acest proiect presupune o clemență colectivă.

 "Un asemenea proiect, din punctul de vedere al Partidului Național Liberal, nu poate fi susținut. Se dă un asemenea act de clemență, o asemenea favoare, pentru anumiți infractori, dar în anumite contexte sociale și politice (...) Nu este cazul să perpetuăm o suspiciune generală conform căreia se dorește scoaterea din închisoare a sute de corupți politici", a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu a precizat că prevederile inițiale ale legii stipilau un prag de 3 - 4 ani pentru grațiere, respectiv amnistie, "iar acum suntem undeva la 5 ani".

Întrebată dacă Gică Popescu ar putea fi beneficiarul unei astfel de legi, deputatul liberal a răspuns că "în mod normal, dacă pedeaspa este încadrată în pragurile despre care se vorbește în lege", Gică Popescu poate fi eliberat.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, joi, că semnează petiția pentru eliberarea fostului căpital al Barcelonei, care a fost de-a lungul carierei sale "un adevărat ambasador" al României.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a pronunțat și el în favoarea grațierii "Baciului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel