LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ. Alina Gorghiu: Aștept decizia lui Klaus Iohannis

Luni seară, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat referitor la legea dării în plată că "o nevoie socială care trebuia reglementată" și că are la bază un principiu "sănătos". Aceasta a spus că așteaptă să vadă poziția președintelui Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, Gorghiu a declarat la Antena 3 că "PNL este inițiator, de altfel, tot Parlamentul (n.r. a susținut legea), cu excepția unui singur deputat, cam toți am votat această inițiativă. Este pe masa președintelui acum (n.r. Klaus Iohannis), vedem ce decizie va lua președintele. Au fost două rațiuni care au stat la baza, cel puțin în opinia mea, la baza acestei legi. În primul rând, este o nevoie socială care trebuia reglementată. În al doilea rând, vorbim de nevoia împărțirii poverii riscului între bancă și client. Au fost multe lucruri mai puțin principiale. BNR chiar și-a cerut scuze într-o conferință de presă că a creat acest conflict instituțional. Aștept să văd poziția președintelui. Nu pornesc de la premisa că legea este perfectă, întotdeauna o lege poate fi îmbunătățită, dar eu vă spun să principiul care a stat la baza acestei legi este unul sănătos, directivele europene ne dau dreptate. Sunt state care au legiferat în direcția aceasta. 

În ceea ce privește majorarea salariului minim, Gorghiu așteaptă studiul de impact anunțat de premierul Dacian Cioloș.

"Eu, ca lider al PNL, mi-aș dori să văd că, în ianuarie, discutăm cu primul ministru și cu Cabinetul său despre un lucru pe care îl cerem de aproape un an — diminuarea taxelor pe muncă, ridicarea poverii pe muncă", spune aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel