Gorghiu, moțiune de cenzură împotriva PSD. Atac la Dragnea

Darius Muresan / 09 aug 2017 / 17:37 Salveaza PDF Comentarii

Senatorul PNL Alina Gorghiu cere PSD să renunţe imediat la majorarea accizei la carburant întrucât măsura nu ar aduce decât pierderi firmelor româneşti, descurajarea exporturilor şi creşterea evaziunii, susţinând, totodată, că acest guvern ''nu are cum să scape de o moţiune de cenzură pe teme economice''. 

''Mă aştept ca, la întoarcerea din concediu, Liviu Dragnea să spună public că renunţă la majorarea accizei la carburant. Nu cred că reacţiile care au venit deja din toate părţile lasă loc pentru un alt deznodământ. Prin această măsură, majorările de pensii şi salarii sunt înghiţite de creşterile de preţuri, iar în final puterea de cumpărare a populaţiei va scădea, efectele inflaţioniste fiind confirmate şi de BNR. Firmele româneşti nu vor avea decât de pierdut, exporturile vor fi descurajate, evaziunea va creşte'', spune Alina Gorghiu într-un comunicat de presă.

Ea cere coaliţiei de guvernare să clarifice cât mai repede ce vrea să facă şi să înceteze cu acest ''şir nesfârşit de anunţuri şi zvonuri care distrug mediul de afaceri''. 

''Au trecut deja câteva luni de când se tot încurcă în propriile minciuni electorale, dar această situaţie nu mai poate continua. PSD să accepte că este nevoie şi de măsuri în favoarea mediului de afaceri, iar experimentele la care se tot gândeşte acum pentru a cârpi bugetul, astăzi mărirea accizelor, poate în viitor impozitarea şi supraimpozitarea sistemului de pensii administrate privat şi a băncilor, nu pot fi susţinute de economie şi nu vor duce decât la dezastru şi la sărăcie'', susţine senatorul liberal. 

Alina Gorghiu mai susţine că Guvernul trebuie să vină de urgenţă în Parlament pentru a recunoaşte că ''PSD a promis mult şi populist'', să prezinte rezultatul simulărilor pe care spune că le-a făcut, "cifrele reale ale dezastrului", să renunţe oficial la programul din 2016 ''care oricum a fost abandonat'' şi să angajeze răspunderea pentru un program de guvernare realist. 

''Dacă nu poate să facă acest lucru, Guvernul trebuie să-şi recunoască neputinţa şi să îşi dea demisia. Având în vedere modul în care propunerile anunţate şi retrase de PSD au perturbat mediul de afaceri şi au generat costuri economice enorme, acest guvern haotic nu are cum să scape de o moţiune de cenzură pe teme economice'', conchide Alina Gorghiu. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24