Alina Gorghiu cere campanie de informare după violurile de la Koln

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că evenimentele de la Koln sunt 'regretabile şi condamnabile', ea arătând că Guvernul ar trebui să demareze o campanie de informare pentru a evita panica în rândul populaţiei privind primirea refugiaţilor.

"Nu putem funcţiona în afara unor principii pe care UE şi le-a asumat, dar cred că este obligaţia Guvernului, cel care va gestiona toată această procedură, să facă o campanie de informare nu doar pentru localităţile unde vor fi primiţi refugiaţii, ci o campanie naţională, astfel încât să nu stârnim panică. Sunt regretabile şi condamnabile evenimentele de la Koln', a spus Gorghiu într-o conferinţă de presă, răspunzând unor întrebări.

Din punctul său de vedere, instituţiile statului vor fi 'extrem de vigilente' după evenimentele din Germania, o reacţie din partea Guvernului privind procedura de primire a refugiaţilor fiind însă necesară.

'Mesajul pe care în mod cât se poate de responsabil vreau să îl dau este că nu trebuie să creăm un sentiment de panică în rândul populaţiei României. Eu nu cred că refugiaţii care vor fi relocaţi în România vor fi un factor de risc pentru economia locală şi sunt mai mult decât convinsă că instituţiile din România (...) vor fi extrem de vigilente după întâmplările nefericite, condamnabile din Germania, astfel încât vom şti cum să prevenim eventuale posibile infracţiuni, nereguli. M-aş bucura însă să văd o reacţie din partea Guvernului care să poată să spună şi care sunt procedurile şi să demareze o campanie de informare că refugiaţii nu sunt un lucru care să ne sperie şi că România are capacitatea să gestioneze toată această problemă', a adăugat co-preşedintele PNL.

Alina Gorghiu a participat, la Sinaia, la Şcoala de Iarnă CNE- TNL: 'Educaţie, cultură şi cultură politică'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel