EXCLUSIV  Gorghiu, despre Cioloş şi USR: "Canibalism politic" - VIDEO

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, deputat PNL, a explicat într-un interviu pentru DC News care este relaţia partidului cu Dacian Cioloş şi ce aşteptări are de la dreapta politică.

În vederea următoarelor alegeri, atât cele europarlamentare, cât şi cele prezidenţiale, PNL este aşteptat să stabilească o relaţie politică cu Dacian Cioloş şi viitorul său partid, fără a uita de USR, care ar putea conduce la o situaţie de "canibalism politic", spune Alina Gorghiu:

"Conducerea PNL comunică constant şi cu conducere USR-ului şi cu domnul Cioloş, dar el încă nu are partid. Urmează până în decembrie să-i iasă documentele că şi-a înfiinţat partidul. L-am auzit spunând că-şi va încerca forţele pe cont propriu la europarlamentare. Eu îl văd, însă, canibalizându-se, atât el cât şi USR-ul. Adică au acelaşi tip de electorat şi funcţionează teoria vaselor comunicante. Dacă domnul Cioloş va fi mult mai bine creditat, USR-ul vă risca să nu intre în Parlament. De aceea, din punct de vedere strategic, opţiunea pe care o vor avea la îndemână, făcând studii sociologice, ar fi aceea a unui parteneriat în alegerile europarlamentare. Spre asta cred că se îndreaptă", ne-a declarat Gorghiu.

Unitatea dreptei, vehiculul comun

"Eu cred că până în prezidenţiale vor face acest pas pentru a avea garanţia că vor scoate un rezultat peste prag, astfel încât să conteze şi la prezidenţiale. Rezultatul din europarlamentare va fi un barometru", este de părere Alina Gorghiu.

"Eu îmi doresc un vehicul (unificarea dreptei - n.r.). E mai mult decât necesar. Subiectul acesta nu a fost încă discutat în PNL. (...) Adversarul nostru clar, fără nicio ezitare, este PSD-ul. Dacă vom reuşi să creăm acest vehicul care să unească dreapta, indiferent de formă, eu nu cred într-o fuziune a partidelor de dreapta, dar într-o formă de alianţă pentru prezidenţiale, evident, cred. Că ea va fi realizată mai devreme sau mai tărziu, depinde de înţelepciunea liderilor care vor şti să se pună la masă", a susţinut deputatul liberal.

Interviul complet, în care Alina Gorghiu explică mai multe aspecte legate de politica liberală, îl puteţi asculta aici:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel