Gorghiu: Concluzia în privința referendumului e una singură

Fostul lider al PNL, Alina Gorghiu afirmă că PSD minte atunci când spune că referendumul nu poate fi organizat și aduce o serie de argumente. Referitor la costul referendumui, Gorghiu este de părere că democrația costă. 

"Concluzia e una singură: referendumul s-a declanșat. Deci, PSD nu mai poate legifera - prin lege sau OUG - pe subiectul referendumului. Suntem mulți cei care susținem nevoia de dezbatere," își începe Alina Gorghiu postarea pe facebook.

(...)

Fostul lider liberal aduce o serie de argumente referiotare la constituționalitatea și legalitatea referendumului. 

"Prima minciună a PSD este că referendumul nu poate fi organizat. Se discută insistent despre art. 12 alin. (1) din legea referendumului, care specifică ce anume intră în sfera interesului național pentru care se poate organiza referendum. Doar că PSD, la nivel de lideri şi deontologi, uită că articolul e abrogat ca urmare a Deciziei CCR nr. 567 din 2006. Motivaţia CCR este că prin textul legii se încalcă principiul separației puterilor în stat şi că reprezintă o imixtiune a Parlamentului în exercitarea atribuțiilor conferite Preşedintelui prin Constituție. Justiţia este o temă de interes naţional

Deci, putem avea referendum fără dubii!, " a mai spus Gorghiu. 

Referitor la costurile referendumului, Alina Gorghiu a scris că democrația este scumpă și chiar aerul costă, astfel că o posibilă chemare la urne este necesară. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel