Gorghiu, către Băsescu: "Replici de doi lei". MECI în Senat

Alina Gorghiu și Traian Băsescu au avut un schimb de replici în plenul Senatului României.

Discuția aprinsă a avut loc la dezbaterile din Senat pentru respingerea prin lege a OUG 13.

"Când ești fost președinte, ai obligația, inclusiv din plenul Senatului, să spui adevărul, chiar dacă nu ești specialist. Am să vă spun de ce. Vorbesc despre o decizie a CCR. Putem apela la chestori pentru a restabili ordinea în sala de ședință. V-am ascultat cu respect, domnule președinte, vă rog să faceți la fel. Nu tot sistemul judiciar din România este în eroare și doar Traian Băsescu știe adevărul. Situația este un pic invers, dar eu pledez pentru următorul lucru: când suntem interesați direct sau indirect într-o reglementare... mai bine nu ne mai spunem cuvântul și îi lăsăm pe alții să vorbească. Niciun rând din decizia CCR nu dezincriminează abuzul în serviciu, așa cum sugerează unii din această sală, dovadă toată hotârârile instanțelor de judecată din România după decizia CCR. S-au dat în continuare hotărâri de condamnare de abuz în serviciu acolo unde aceste hotărâri veneau în conformitate cu interpretarea dată de decizia CCR. ACOLO UNDE! Nu era vorba de legislație principală! Nu trebuie să amestecăm mere cu pere și să tragem concluzia că tot ce spunem e corect. Suntem obligați să spunem ce am făcut bine și ce nu", a zis Alina Gorghiu.

[citeste si]

Traian Băsescu a intervenit și a zis: "Constituția nu este gestionată de... domnul Vlaslov de la Camera de Comerț. Când vorbim despre Codul Penal să știți că nu este arbitraj, iar când vorbim de Constituție vorbim de legea supremă a statului. Îmi permit să vă prezint următorul scenariu: mai devreme sau mai târziu, un inculpat nemulțumit de o condamnare, va ataca la CCR. Putem face propaganda câtă vrem. Sunt un inginer foarte bun, mai bun decât un jurist de Cameră de Comerț".

Apoi, Alina Gorghiu a spus: "Replici de doi lei. Suntem azi, noi cei din PNL, mulțumiți de apropierea ideologică dintre PMP şi PSD. Mă miră ruperea ALDE de PSD pe OUG 13. Azi, trebuia să respingem OUG 13. Din punct de vedere al votului, PNL va susţine raport de respingere a ordonanței".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel