Gorghiu: Eliminarea taxelor are un impact mic, problema este moralitatea inițiatorului

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că legea iniţiată de PSD privind eliminarea a 102 taxe are un impact bugetar mic care ar putea fi acoperit 'foarte bine' de Guvern. Totuși, ar exista o problemă legată de 'moralitatea iniţiatorului', întrucât aproximativ 40 dintre taxe ar fi fost introduse de Guvernul Ponta.

O mare parte din taxele pe care le elimină acea lege iniţiată de PSD sunt introduse în cei trei ani de guvernare Ponta. De la taxa pe stâlp, timbrul de mediu, sunt foarte multe taxe - vreo 40, am făcut noi calculul - introduse de Guvernul PSD. Ce introduce PSD atunci când este la guvernare, se elimină în interior.(...)

Problema din acea lege nu era impactul mare, era un miliard care până la urmă ar fi putut să fie acoperit din punctul Guvernului de vedere foarte bine', a adăugat liderul PNL. Întrebată de ce nu au propus liberalii această lege, de vreme ce o găsesc oportună şi posibilă, Gorghiu a spus că nu o deranjează să voteze un proiect de lege propus de un alt partid.

Sunt iniţiative pe care le poţi genera şi iniţiative la care te gândeşti sau nu te gândeşti. Faptul că semnătura aparţine altuia nu înseamnă că o iniţiativă e mai proastă sau mai bună. Eu cred că până la urmă avem înţelepciunea să luăm iniţiativă cu iniţiativă şi s-o analizăm şi din punct de vedere al oportunităţii şi al impactului şi din punct de vedere al grupului socio-profesional căruia i se adresează acea iniţiativă. Pe mine nu mă deranjează să votez un proiect de lege depus de UDMR sau de PSD sau de minorităţi, a mai declarat Alina Gorghiu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel