Gordon către Antonescu: SUA sunt preocupate de evoluţiile din România

crin_gordon
crin_gordon

Asistentul secretarului de stat american, Hillary Clinton, Philip Gordon, a fost primit, luni, la Cotroceni, de către preşedintele interimar, Crin Antonescu, oficialul american spunându-i acestuia că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din România. Emisarul american a sosit la Cotroceni, după o întâlnire de circa o oră cu președintele suspendat, Traian Băsescu.

Oficialul american i-a transmis preşedintelui interimar că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din România, în condiţiile în care SUA privesc România ca pe un prieten şi partener.

 Oficialul american a declarat că urmează să facă o declaraţie de presă în care să îşi exprime punctele de vedere rezultate după întâlnirile cu oficialii români. Gordon nu a precizat unde şi când vor avea loc aceste declaraţii.

 "Mă bucur că aţi venit şi avem această discuţie pentru clarificări. Avem o situaţie aici în România, o situaţie politică", i-a spus Antonescu lui Gordon, în limba engleză la începutul convorbirilor oficiale.

 Preşedintele interimar i-a prezentat apoi acestuia delegaţia română prezentă, formată din ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate Gheorghe Rotaru.

 Gordon a ţinut să-l asigure pe Antonescu că autorităţile de la Washington urmăresc "cu atenţie ce se întâmplă la Bucureşti".

 "Ne pasă de România, ne este un prieten şi un partener cu care avem un parteneriat strategic. Ne pasă de democraţia din România şi facem tot ce se poate pentru a susţine statul de drept şi independenţa instituţiilor şi suntem preocupaţi de această situaţie", i-a spus Gordon lui Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel