Google, amendat de Comisia Europeană

Google
Google

Gigantul Google va contesta amenda record dată de Comisia Europeană, în valoare de 4,34 miliarde de euro.

Google va face apel împotriva deciziei Comisiei Europene de a impune gigantului american o amendă record de 4,34 miliarde de euro, pentru restricţiile ilegale impuse producătorilor de smartphone-uri ce utilizează sistemul de operare Android şi operatorilor reţelelor de telefonie mobilă, transmite Reuters. 

"Android a creat mai multe opţiuni pentru toată lumea, nu mai puţine. Un ecosistem vibrant, inovaţii rapide şi preţuri mai scăzute sunt caracteristicile clasice ale unei concurenţe robuste. Vom face apel la decizia Comisiei Europene", a anunţat purtătorul de cuvânt al Google, Al Verney. 

Comisia Europeană a cerut Google să renunţe la comportamentul ilegal în termen de 90 de zile sau se va confrunta cu amenzi suplimentare, de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică pe plan global a firmei mamă Alphabet. 

Executivul comunitar a respins de asemenea argumentele Google, care susţine că Apple este un concurent al dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android, spunând că producătorul de iPhone-uri nu constrânge suficient Google din cauza preţurilor lui mai ridicate şi a comutării costurilor către utilizatori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel