Goțiu (USR), plângere penală pentru amenințări cu moartea

Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, a depus la Secţia 5 de poliţie din Cluj-Napoca, o plângere penală, susţinând că a primit ameninţări cu moartea, pe reţelele de socializare.

”Am depus plângere penală pentru ameninţări cu moartea. Am primit o ameninţare în urmă cu o săptămână, înainte de protestele de la Cluj, pe Facebook, de la un profil cu numele Stanciu Aurel, dar bănuiesc că este un profil fals, cu o poză cu un cuţit însângerat şi cu mesaje că o să vină şi o să-mi înfigă cuţitul pe la spate când nu sunt atent”, a declarat Mihai Goţiu, la ieşirea din secţia de poliţie.

Aceleași amenințări primite și de protestatari

El a spus că acelaşi tip de mesaj l-au primit şi alte personae. ”Am înţeles că ameninţări au primit şi alţi oameni care voiau să participe la proteste şi, căutând, de pe acelaşi profil am văzut că, în acest an, au primat asemenea ameninţări şi ar fi fost vizat şi fostul şef de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu. Aştept ca instituţiile statului să-şi facă datoria, să-l găsească pe cel care a postat aceste mesaje sau pe cel care se află în spatele acestor mesaje”, a subliniat Mihai Goţiu.

[citeste si]

Senatorul USR a mai spus că asemenea ameninţări nu sunt permise într-un stat de drept.

”Temerea cea mai mare e cea indusă mamei mele, prietenilor, cunoscuţilor care au putut să vadă aceste mesaje şi pentru orice cetăţean român care primeşte asemenea ameninţări. Consider că este important ca ele să înceteze, pentru că cei care stau în spatele unor astfel de ameninţări trebuie să înţeleagă că nu suntem într-un stat cocotier, al discreţionismului, arbitrariului, în care exercitarea unor drepturi cetăţeneşti legitime, cum e libertatea de exprimare, chiar şi în stradă se lasă cu asemenea ameninţări”, a menţionat vicepreşedintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel