Goțiu: Împărțirea a două ministere, o mare greșeală

proteste USR
proteste USR

 Senatorul USR Mihai Goţiu consideră o mare greşeală împărţirea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în Ministerul Educaţiei, respectiv Ministerul Cercetării şi Inovării. 

"Din punctul meu de vedere a fost o mare greşeală şi este o mare greşeală împărţirea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în Ministerul Educaţiei, respectiv Ministerul Cercetării şi Inovării, mai ales în condiţiile în care îmi asum aici, chiar dacă sună ca o declaraţie politică, faptul că acest scop din punctul meu de vedere a fost să direcţioneze nişte bani cu dedicaţie către anumite grupuri de cercetători mai puţin vizibile până în acest moment", a spus senatorul, în cadrul unui eveniment privind învăţământul superior, organizat de Societatea Academică Română şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

El a afirmat că România se află într-un blocaj în domeniul cercetării, lucru care influenţează şcolile doctorale. 

"Suntem într-un blocaj în domeniul cercetării, iar acest lucru evident că influenţează şcolile doctorale. Într-un răspuns primit recent de la Ministerul Cercetării acum o săptămână se arată foarte clar că va mai dura un pic până când noile consilii consultative vor organiza concursurile din domeniul cercetării, care se aşteaptă să fie organizate încă de la începutul anului. (...) Cred că trebuie prin lege cumva să impunem nişte criterii pentru modul de selecţie a consiliilor consultative, astfel încât să nu mai vină fiecare nou ministru să poată să schimbe, să dividă un minister pentru a putea schimba membrii consiliilor consultative", a susţinut Goţiu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel