Gluma făcută de Iohannis, după ce a aflat că a pierdut alegerile în Zimbabwe

Klaus Iohannis nu s-a arătat dezamăgit de faptul că în Zimbabwe nu a luat niciun vot, spunând că "poate a câştigat în Botswana". În explicaţia liderului PNL, în Botswana indicele democraţiei este foarte ridicat, scrie gandul.info.

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis, a ieşit la atac pentru a avea câştig de cauză în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. După ce Victor Ponta a câştigat în Republica Moldova, liderul liberal a spus că nefiind o diferenţă foarte mare între cei doi, poate recupera.

CITEŞTE ŞI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta versus Klaus Iohannis, la DigI 24

Oricum, mai spune el, în alte state a câştigat alegerile detaşat.

"Diferenţa e mică, nu e o mare filozofie, dar în alte locuri, spre exemplu Munchen, eu am luat 70 la sută şi Ponta 5%. Acelaşi rezultat bun l-am obţinut şi la Paris, şi la Londra, şi la Graz, şi la Boston şi peste tot am câştigat în secţiile din diaspora. Sunt foarte puţine unde a câştigat dl. Ponta majoritatea voturilor", a spus Iohannis, la Digi 24.

În replică, jurnalistul Emil Hurezeanu i-a dat exemplul din Zimbabwe, unde Victor Ponta a câştigat cu 6 voturi, în timp ce candidatul ACL nu a luat niciunul.

„Poate am câştigat în Botswana", i-a răspuns Iohannis, stârnind râsul moderatorului.

„Ştiţi de ce dau acest exemplu, Botswana?" a continuat liderul PNL. Deşi Hurezeanu a mizat pe moneda naţională a ţării, Iohannis a vorbit despre indicele democraţiei din Botswana.

„Am citit zilele trecute, mi-a adus coleg, un grafic cu Democracy Index. Există un institut foarte serios care elaborează un aşa-numit Democracy Index, care arată cât de democratică este o ţară. Şi bineînţeles pe locul întâi din Europa este Norvegia şi mergem mai departe, mai departe, şi pentru a exemplifica, sunt intercalate şi ţări din alte continente. Cam pe la poziţia 20 este Botswana. N-o să credeţi! Unde credeţi că e România? 60! 60! Suntem lanterna roşie a Europei! Iarăşi! De-asta am spus că trebuie să consolidăm democraţia, n-am spus-o din complezenţă sau fiindcă sună bine la televizor, este nevoie!", a mai spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel